DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg szerint most kell megverni Hamiltont, amíg még lehet

A 2016-os F1-es világbajnok úgy véli, hogy korábbi csapattársának mindig vannak ilyen időszakai és aki le akarja győzni, annak ebből kell kihoznia a maximumot - mert Hamilton egyszer feléled és akkor...

Egyáltalán nem kezdte jól a szezont a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője három futam után még győzelem nélkül áll, ilyen rosszul pedig 2013 óta egyszer sem nyitott - Kínában kifejezetten gyengén teljesített, ehhez képest viszont egyáltalán nem rossz az, hogy csak kilenc pont a hátránya Sebastian Vettellel szemben. 

Ezzel kapcsolatban kérdezték Nico Rosberget, akinek 2016-ban sikerült legyőznie Hamiltont, többek között éppen az ilyen hibák kihasználásával és a lehető legstabilabb teljesítménnyel. "Amikor nem mennek tökéletesen a dolgai, kicsit elveszti az élességét, a motivációját, vagy valamit és innentől szenved egy darabig" - mondta a német az F1i.comnak.

hamilton00



"Az ilyen futamokból kell kihozni a maximumot... mert Lewis mindig visszatér és amikor ez megtörténik, akkor olyan erősen teszi mindezt, hogy nagyjából verhetetlen" - figyelmeztette Hamilton ellenfeleit a 2016-os világbajnok. Most kell tehát meglépnie annak, aki le akarja győzni a britet, Vettel kilencpontos előnye pedig pillanatok alatt elolvadhat.

"A saját, de a csapat szemszögéből is azt mondhatom, hogy alulteljesítünk. Meg kell próbálnom kijavítani ezt és visszarázódni a normál kerékvágásba, különben újabb értékes pontok fognak elveszni" - értékelte a helyzetét a Kínai Nagydíjat követően Hamilton. A nagy kérdés már csak az, hogy meddig tart nála ez az időszak és mikortól jön a "verhetetlen" Hamilton...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: