DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo sehova nem akar aláírni hosszabb távra

Mindegy, hogy Red Bull, Ferrari vagy Mercedes, a 2021-es szabályváltoztatásoknál szabadságot szeretne magának az ausztrál F1-es pilóta - két évre szeretne leszerződni a legjobb helyre.

Továbbra is az a Formula-1-es szezon egyik legjelentősebb pilótapiaci kérdése, hogy mi lesz Daniel Ricciardóval - a Red Bull versenyzőjének év végén lejár a szerződése, a pletykák szerint erősen húz a Ferrarihoz, de a Mercedesnél is szóba került Valtteri Bottas helyett, miközben természetesen a Red Bull is szeretné megtartani. 

Érdekes kérdés, hogy a hétvégi, kínai győzelme hogyan módosította a tárgyalási feltételeket, hiszen a csapat mondhatja, hogy de hát mi győztes autót adunk alád, míg Ricciardo mondhatja (és mondta is), hogy nem, ez csak egy szerencsés győzelem volt, ha nem követi még több.

ricciardo1_2



Helmut Marko, a csapat tanácsadója azt mondta a Sky Sportsnak, hogy megegyeztek Ricciardóval egy határidőig, ameddig el kell döntenie, hogy akar-e a Red Bullnál maradni, vagy sem, mert ha utóbbi, akkor ők is más megoldás után néznek - itt kerülhet képbe Carlos Sainz, aki éppen nemrég nyilatkozta azt, hogy jól érzi magát a Renault-nál.

Az ausztrál mindenesetre úgy fogalmazott a The Timesnak, hogy hosszabb távra egyetlen csapathoz sem szeretné magát lekötni. "Úgy érzem, hogy elég gyorsan zajlik az élet. Minden évben változhat valami, szóval nem akarom négy vagy több szezonra lekötni magam valahova, aztán azt mondani, hogy én nem akarom ezt tovább csinálni. Ideális esetben egy kétéves szerződést írok alá, azzal elégedett lennék, aztán meglátjuk. A harmadik évben lesznek a szabályváltozások, szóval inkább várnék, hogy meglássam, mi történik" - magyarázta a helyzetet Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: