DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Nem mi vagyunk a legerősebbek

Nem sokan gondolták volna, hogy a Mercedes az első három futamból egyet sem nyer meg: márpedig ez a helyzet, és Lewis Hamilton szerint nem véletlen a jelenlegi nyeretlenségi sorozat.

Nem mondhatni, hogy ne lett volna meg a tempó a Mercedesnél, hiszen Ausztráliában és Kínában is vezettek, a lépés azonban nem nekik jött ki. Több tényezőnek kell összejönnie egy-egy győzelemhez, és éppen ezért Kimi Raikkönen szerint nagyon nehéz megmondani jelenleg az erősorrendet az F1-ben. 

Lewis Hamilton úgy véli, most sokkal szorosabb és nehezebb évük lesz az előzőekhez képest: „Ki tudja, mit hot a szezon. Ha továbbra is így folytatjuk, akkor nagyon nehéz lesz a győzelem. Ha ott a lehetőség, és elöl végeznénk, az még többet jelentene, mert ez most egy sokkal szorosabb szezon, mint a korábbiak.”

 hamilton-az-erosorrendrol-2018_1



„Nem változott a gondolkodásom, és a céljaim is ugyanazok maradtak. A kínai hétvégéből kiderült, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, sokat veszítettünk Melbourne óta, és ezen a hétvégén talán még többet” – folytatta a brit, aki szerint már nem a Mercedes a legjobb.

Meglepő azonban, hogy Hamilton nemcsak a Ferrari, hanem akár a Red Bull mögé is besorolja csapatát: „A második vagy a harmadik legerősebbek vagyunk jelenleg, így van hova fejlődnünk, és ez nem is lehetetlen. Az elmúlt években megmutattuk, hogy nagyszerű és egységes csapat vagyunk, és most folytathatjuk a fejlődést és közös munkát.”

„Biztos vagyok benne, hogy a gyárban mindenki olyan keményen fog továbbra is dolgozni, ahogy csak tud. Sok információt gyűjtöttünk az utóbbi néhány hétben. A lényeg, hogy a srácok tudják, hol kell javítaniuk az autón, és ők is ugyanannyira szeretnének nyerni, mint mi. Ez is egy harc, csapatként együtt dolgozni” – zárt a négyszeres világbajnok a gyári dolgozókat is megemlítve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: