DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo terve 2019-re: Eljutni a Holdra

A Red Bull pilótája igazából nem akar űrturistává válni: egyre rafináltabb válaszokkal hárítja el a jövőjéről puhatolózó kérdéseket. A Red Bullnak többet kell tennie, hogy meggyőzze a hosszabbításról.

Daniel Ricciardo Kínai Nagydíjon aratott győzelme révén előtérbe került, hogy a 29 éves pilóta nem rendelkezik szerződéssel a 2019-es évre, és a Red Bullnál, a Mercedesnél, valamint Ferrarinál egyaránt lehetősége lehet folytatni. Az ausztrál annyi kérdést kap jövőjéről, hogy mikor a Channel 10 tévécsatorna arról kérdezte, hol akar lenni a következő évben, így válaszolt:

„Csak el akarok jutni a Holdra. Annyi szerződéses kérdést kaptam már, hogy megpróbálok sajátos válaszokat kitalálni” – felelt Ricciardo, tréfálkozással kitérve az egyenes válaszadás elől. Azt egyértelműen leszögezte, a leggyorsabb autót akarja vezetni: „A legjobb autóban akarok lenni, mert azt hiszem, a hétvége bebizonyította, hogy ha lehetőségem van, élni tudok vele, a nyomást és intenzitást is kezelni tudom.”



Az viszont, hogy Sanghajban megszerezte hatodik győzelmét, még nem elég érv a Red Bull mellett: „Ha most nyerünk még párat a Red Bull-lal, vonzóvá válik a lehetőség. Ha nem, akkor azt hiszem, van még pár opció. Nyilván segít a győzelem, de ha hatodikak leszünk a többi futamon, akkor nem ez lesz a legvonzóbb számomra.”

Mindeközben az olasz sajtó arra buzdította a Ferrarit, szerződtesse Ricciardót Sebastian Vettel csapattársának, míg Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Mercedest figyelmeztette, nem fog sikerülni elhalászni tőlük az ausztrált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: