DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Idén végre nem olyan kényes a Haas autója

A Haas F1-es csapatának két évig a kiegyensúlyozatlanság volt a gyenge pontja, ám Magnussen szerint ennek az időszaknak vége. Sokat tanulhattak a Ferraritól, az idei autó barátságosabbra sikeredett.

A Ferrarival szorosan együttműködve idén egész tisztességes autót épített Gene Haas csapata. Az amerikai alakulat harmadik F1-es évét megkezdve – két konstruktőri nyolcadik helyezés után – idén fejest ugrott a középmezőnyben dúló harcokba, és csak egy kettős bakin bukta el, hogy az Ausztráliában megkezdett szezont ne egy álombefutóval indítsa. A csapat egyik pilótája, Kevin Magnussen az idénynyitót követő Bahreini és Kínai Nagydíjat is pontszerző helyeken zárta, és nem látja akadályát annak, hogy ez a sorozat miért ne folytatódhatna tovább.

„Nehéz megjósolni, de nem látom okát, hogy hirtelen miért esnénk vissza drasztikusan. Néha történnek ilyen meglepetések, de remélhetőleg mi nem fogunk ezen keresztülmenni. Még nem vagyunk tökéletesek, van hol javulni, de tavaly óta sok tapasztalatot gyűjtöttünk a gumikról, és az autónk is kiegyensúlyozottabb idén” – idézte a dán szavait a crash.net. 

magnussen-tesz-2018-eloszezon



A csapat eddigi F1-es pályafutása során végig ez az ingadozó teljesítmény volt a mumus. 2016-os első évében a gárda Romain Grosjean közreműködésével a szezonnyitón azonnal egy hatodik hellyel kezdett, amit a következő versenyhétvégén egy ötödikkel emelt a következő szintre, ám ezt követően gyorsan beszürkült a mezőnybe, és pontokat is csak elvétve szerzett. Magnussen szerint 2017-ben is ugyanez volt a helyzet, ám az idei autó már nem ilyen kényes darab. „Tavaly is a kiegyensúlyozatlanság volt a gyenge pontunk – az autó csak akkor működött igazán jól, ha a megfelelő tartományba tudtunk vele kerülni. Idén ez kicsit könnyebb feladatnak tűnik, már a hétvégék kezdetén is jól teljesítünk, amikor a gumikról még nem kristályosodott ki előttünk minden. Bár még javulnunk kell, de úgy érzem, hogy tavalyhoz képest egy jobb kiindulóponttal rendelkezünk” – tette hozzá optimistán a dán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: