DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton krízisben van, és még be is alszik

Ha baj van a négyszeres világbajnok körül, hátracsúszik a versenyeken, elveszti harciasságát, emiatt bukik rengeteg pontot: 1997 nyertese szerint a Mercedes is aggódhat, Bottasra ugyanis nem lehet hosszú távon támaszkodni.

Három verseny telt el a 2018-as szezonból, és a Mercedes – az elmúlt négy év kezdésével ellentétben – nem nyert még futamot. Lewis Hamilton 9 pont hátrányban második a tabellán, de nem mondható, hogy erős versenyeket teljesített volna (2., 3. és 4. helyezéssel), egyedül az ausztrál szezonnyitón küzdött az elsőségért. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a címvédő és csapata is válsághelyzetben vannak.

„Hamilton krízisbe került, és pontokat veszt a világbajnokságban. De úgy gondolom, az egész Mercedes válságban van. Most Bottasra kell tenniük a pénzüket, aki nem egy bajnok alkat” – mondta a Sky Italiának Villeneuve. A finn pilóta két második helyével csak 5-tel kevesebb ponttal rendelkezik csapattársánál.



A kanadai kifejtette, hogy ha Hamilton háza táján nincsenek rendben a dolgok, még harciasságát is látványosan elveszti: „A meggyőző melbourne-i időmérője óta Lewis nem tudja vezetni az autót, ami nagyon aggasztó. Tavaly is láttuk, hogy ha krízisben van, akkor sokat veszít. Hátraesik a versenyeken és bealszik, nem agresszív. Várnunk kell, hogy mikor ébred fel, ha megtörténik egyáltalán” – kérdőjelezte meg, hogy Hamilton magára talál a folytatásban.

Villeneuve Daniel Ricciardóra is kitért. Míg az olasz sajtó szerint a Ferrarinak le kellene csapnia az ausztrálra, ő a Red Bullnak javasolta, hogy gyorsan írják alá a szerződést: „A Red Bull Ricciardo nélkül nem lenne tényező, vele azonban veszélyesek. Úgy harcol a világbajnoki címért, ahogy a Ferrari két évvel ezelőtt. Nála mindennek tökéletesnek kell lennie, míg a többieknél arra van szükség, hogy balul süljenek el a dolgaik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: