DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo távozik, ha nem kap jobb autót

Bár hízelgő az ausztrál F1-es számára, hogy a Red Bull hozzásegítette őt legutóbbi győzelméhez, egyetlen diadal után még nem kötelezi el magát jelenlegi csapatánál. Jövőre több lehetősége is van.

Vasárnapi győzelme óta ismét gyakori beszédtéma az F1-ben, vajon hol fog versenyezni jövőre Daniel Ricciardo. Az ausztrál egyelőre nem rendelkezik 2019-re szóló szerződéssel, és a Kínában mutatott formája alapján a Mercedes és a Ferrari istállója is vonzó opcióként tekinthet rá. A két topcsapat mellett Ricciardo természeten azt sem zárja ki, hogy jelenlegi csapatánál szolgál majd jövőre is, ám ehhez az kell, hogy világbajnoki esélyes autót adjon alá a Red Bull.

ricciardo-elfustol-kina

A tempó mellett egyelőre a megbízhatóság sem igazi a Red Bullnál


„Egyértelmű, hogy a legjobb autóba akarok beülni” – idézte őt az Autosport. „Szerintem a hétvégén megmutattam, hogy képes vagyok futamot nyerni, ha megkapom ehhez a lehetőséget. Tudom kezelni az ezzel járó nyomást és az intenzitást is. Vonzó lenne számomra, ha még néhányszor nyernénk a Red Bull-lal, de ha nem, akkor ott vannak az egyéb lehetőségek.”

További faggatásra Ricciardo egyértelművé tette: hiába a hétvégi eredmény, a csapatnak többet kell kihoznia az autóból, ha 2019-ben meg akarják őt tartani. „Igen, már az elején elmondtam: segít a győzelem, de nem ez a legvonzóbb lehetőségem, ha az év minden futamán a hatodik helyen végzünk.”

Ricciardo Kínában elért sikere 17 pontra hozta fel őt a tabellát vezető Sebastian Vettel mögé, ám az ausztrál már azelőtt csillapította az Red Bull elé állított elvárásokat, hogy azok megfogalmazódtak volna. Ahogy mondta, „túl korai” lenne egyetlen győzelem alapján világbajnoki esélyesként tekinteni rá. Esetleg ha a következőt is behúzná… „Ehhez rendszeresen nyernünk kellene” – magyarázta. „Ha két hét múlva Bakuban is a dobogó tetejére állok, akkor viszont egyet fogok érteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: