DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Olasz sajtó: A Ferrari igazolja le Ricciardót!

Számos olaszországi publicista a sanghaji futamgyőztes szerződtetésére buzdítja a Ferrarit Raikkönen helyén. A Vettel–Ricciardo párosítás egyszer rövid életűnek bizonyult, de az újságírók szerint Maranellóban működne.

A Kínai Nagydíj rávilágított Daniel Ricciardo versenyzői kvalitásaira, és hirtelen megugrott a futamgyőztes ázsiója. Ráadásul az ausztrál szerződése év végén lejár, így 2019-től szabadon igazolható – az olasz sajtó így nem csupán dicsérte Ricciardót, de a Ferrarit is sürgette, hogy őt szerződtesse Sebastian Vettel mellé.

„A Ferrarinak meg kellene szereznie Ricciardót. Hihetetlen, hogy még mindig nincsen szerződése. Marchionne helyében komolyan számításba venném őt” – írta az Autosport lap szerzője, Alberto Sabbatini. A szakíró szerint kijelenthető, a Vettel–Ricciardo páros az egész mezőny legerősebbje lenne.

A helyzet ismerős, hiszen a két pilóta 2014-ben egymás mellett versenyzett a Red Bullnál. Ricciardo meglepetésre rögtön legyőzte a négyszeres világbajnok csapattársat, ami kétségtelenül szerepet játszott abban, hogy Vettel következő évre átpártolt a Ferrarihoz. „Az idők megváltoztak. Már nem azok a lobbanékony gyerekek, akik 2014-ben osztozkodtak a garázson. Ricciardo és Vettel felnőttek.” Sabbatini hozzátette: „Minden tiszteletem Raikkönené, de Marchionnének komolyan fontolóra kellene vennie ezt az álomcsapatot.”



Piero Ladisa, a Motori Online szerzője szintén úgy gondolja, hogy a Ferrari a legerősebb duóval rendelkezne, ha az átigazolás megvalósulna: „A Ferrarit megbízhatóság és minőség jellemezné. Ez a páros lenne a rajtrácson a legteljesebb és legpotensebb.”

A Mediaset azt hangsúlyozta, miért jobb választás Ricciardo, mint a szupertehetség – idén mégis fekete bárányként emlegetett – Max Verstappen: „Max továbbra is potenciálos fenomén, de aki a győzelmeket szerzi a Red Bullnál, az Daniel Ricciardo. Megérdemli a Ferrari figyelmét amiatt, amit évek óta teljesít a pályán” – vélekedett Luca Budel.

„Tudjuk, hogy már beszélt a Ferrarival és Mercedesszel is” – közölte a Scuderiához legközelebb álló újságíró, Leo Turrini, a Quotidiano szerzője. „Kimi Raikkönen visszavonulhat a szezon végén, míg Valtteri Bottas továbbra sem győzte meg teljesen stuttgarti főnökeit.”

Szinte valamennyi olasz lap hivatkozott a 2016-os világbajnok Nico Rosbergre, aki tévés szakértőként volt jelen Kínában, és ezt mondta Ricciardóról: „Ha a helyében lennék, én a Ferrarihoz mennék. Jelen pillanatban övék a legjobb autó, és tisztában van vele, hogy le tudja győzni Sebastiant. Emlékszem, hogy gyűlöltem, mikor mögöttem volt a versenyeken.”

Az olasz média szavának sokszor befolyása volt már a Ferrari lépéseire, amit a lapok megírnak, garantáltan eljut a maranellói vezetők fülébe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: