DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Ezt a bajnokságot bárki megnyerheti

Senki sem számított arra, ami a Kínai Nagydíjon történt: kellett hozzá a safety car is, de ez mit semmit sem von le a Red Bull tempójából és meneteléséből, aminek köszönhetően behúzta a futamot.

A szombati időmérő után még a legtöbben a Ferrari és Sebastian Vettel sikerére fogadhattak volna. A német pilótát azonban először Valtteri Bottas, majd Max Verstappennel való balesete után többen is megelőzték. 

A címvédő gárda a biztonsági autónak köszönhetően ismét rossz hétvégét teljesített, de a tempójuk az utolsó etapon nem volt túl meggyőző. A Red Bull pilótái viszont remekeltek a lágy gumikon, ami a riválisok elismerését is magával hozta.

A Mercedesnél tehát nem minden tökéletes, amire Andrew Shovlin is figyelmezteti csapatát: „Egyszerűen nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a Red Bullt legyőzzük a stratégiánkkal, és őszintének kell lennünk magunkhoz az autónk tempójával kapcsolatban ezen a hétvégén. Nagyon más körülmények uralkodtak az időmérőn és a versenyen is, de egyik alkalommal sem mi voltunk a leggyorsabbak.”

 mercedes-barki-nyerhet-2018



„Legközelebb Bakuban folytatjuk, ami különbözik az előző pályától, és itt is szoros csatára számítunk. Dolgoznunk kell néhány területen, mind az időmérős- és versenytempón is javítanunk kell” - folytatta a brit szakember.

A Mercedes fő versenymérnöke a következőket konklúziókat vonta le az eddigiekből: „Ezt a bajnokságot bárki megnyerheti, és kifulladásig dolgozni fogunk az elkövetkező néhány hétben és hónapban, hogy javítsunk a gyengeségeinken.”

Toto Wolff a Formula-1 erőviszonyainak változásaira hozta fel a figyelmet: „Az F1-ben sosincs olyan, hogy valaki folyamatosan gyors. Most lehet látni, milyen gyorsan változhat a kép. A teszteken és Melbourne-ben még azt lehetett jósolni, hogy ezt a bajnokságit is megnyerjük, mert annyira dominánsnak tűnt az autó. Most pedig itt állunk három verseny után, és ennek semmi nyoma.”

„Véleményem szerint ez egy remek csoport. Együtt dolgozunk tovább, nyugodtak maradunk, és leszegett fejjel kell megoldásokat találnunk a problémákra. Nagyon megbízom az embereinkben, mert már bizonyítottak a múltban” - zárta a Mercedes csapatvezetője beosztottjai bátorításával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: