DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Wolff pofára fog esni Ricciardóval

A hétvégi futamgyőztes körül kering az F1-es pilótapiac: az olasz sajtó a Ferrarinál akarja látni, Toto Wolff Mercedes-főnök célozgat, a Red Bull tanácsadója Wolffot figyelmezteti, egy ex-F1-es pedig megbotránkoztató elmélettel áll elő.

Daniel Ricciardo a 2019-es pilótapiac középpontja: az ausztrál versenyző szerződése lejár a Red Bullnál, és a hírek szerint a Mercedesnél és Ferrarinál is esélye lehet kikötni. Sanghaji győzelme után az olasz sajtó egységesen arra buzdította Maranellót, hogy tegyen szert a versenyző szolgálataira. A Scuderiánál Kimi Raikkönen helyén lehet üresedés, a jelek szerint ugyanis a 38 éves finn a visszavonulás közelében jár – igaz, már évek óta így tűnik.

 A Mercedesnél egyik versenyzőnek sincs szerződése 2019-re, ami önmagában elegendő indoknak tűnik arra, hogy Ricciardót az egyik ezüst autó lehetséges tulajdonosaként emlegessük. „Akár Niki Lauda is visszajöhet, ő lehet a harmadik lehetőségünk” – viccelődött Toto Wolff, a csapat vezetője a Turun Sanomatnak, majd célozgatva hozzátette: „De Ricciardo a jó versenyzők egyike, ahogyan újra láttuk.”



A Red Bull motorsportprogramjának tanácsadója, Helmut Marko cserébe figyelmeztetést küldött Mercedes-főnöknek, finoman megfogalmazva, ne akarja átcsábítani a versenyzőt. „Herr Wolff már pofára esett Max Verstappennel, és újra pofára fog esni Daniel Ricciardóval” – idézi az osztrákot az F1i.com.

Ricciardót elsősorban Valtteri Bottas helyén képzelhetjük el, a tévésként dolgozó korábbi F1-es, Martin Brundle viszont egy merészebb jóslatba bocsátkozott: „Mondok egy megbotránkoztatót. Hamilton nem tűnik különösen elégedettnek jelen pillanatban, és úgy képzelem, szuperdrága lenne a következő mercis szerződése is. Ha még nem írták alá, vajon a Mercedes nem választaná-e inkább a négy és fél évvel fiatalabb Ricciardót?” – fejtegette Brundle a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: