DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jos Verstappen: A fiamnak többet kell gondolkodnia

Az idősebb Verstappen csalódott volt Max újabb ütközése után, szerinte az az előzés nem volt lehetséges, amit megpróbált - beszélniük kell, de elsősorban többet kell gondolkodnia a fiatal F1-es pilótának.

Többen is megszólaltak már Max Verstappen hétvégi hibája után és a legtöbben egyetértenek abban, hogy most türelmetlen volt - így van ezzel ő maga is, elismerte, hogy várnia kellett volna. Ezúttal édesapja, Jos Verstappen fejtette ki a véleményét az esetről és ő sem rejtette véka alá a véleményét.

"Az az előzés nem létezett, lehetetlen volt megcsinálni. Rosszul mérte fel a helyzetet, néha többet kellene gondolkodnia" - nyilatkozta fia Vettel elleni próbálkozásáról az idősebb Verstappen. "Azt nem akarom, hogy változtasson a vezetési stílusán, mert a rajtnál is megelőzött két embert, azokat tökéletesen csinálta, ezt mindannyian látni akarjuk. Ilyeneket viszont nem akarunk, kontrollálnia kell a dolgokat, többet kell gondolkodnia."

jos



A futam után azonnal nem is vonta kérdőre a fiatal tehetséget. "Majd beszélek vele később. A múlt hétvége nagyon fájdalmas volt, de beszélnünk kell róla és ki kell elemeznünk, hogy mi történt. Ez nem történhet meg és ezt ő is tudja, nem kell többször elmondanom. Hogy mérges voltam-e rá? Nem ez a jó szó, de csalódott voltam. Persze ez leginkább számára fájdalmas."

A bahreini, Hamiltonnal való ütközésért viszont nem hibáztatja a fiatalt. "Azzal szerintem nem volt gond, még mindig azt gondolom, hogy jó húzás volt. Lehet azt mondani, hogy több helyet kellett volna hagynia Hamiltonnak, de ezt Hamilton is megtehette volna, ezért hívják versenybalesetnek, mindketten hibásak. Maxnak több kockázatot kell vállalnia a Red Bull-lal, mert a végsebessége alacsonyabb, mint a Mercedesé."

Jos Verstappen azt is hozzátette, hogy szerinte fiával igazságtalanul foglalkozik ennyit és így a sajtó, hiszen például Alonso mostani, Vettel elleni előzésével senki sem foglalkozik, pedig leterelte a pályáról a Ferrarit...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: