DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williamsnél már a 14-15. hely is pozitívum

Három forduló után is a grove-i alakulat az egyetlen, aki pontok nélkül áll a tabellán: Kínában sem tudtak az első tízben harcolni, de Paddy Lowe mégis megtalálta a kínai hétvége előnyeit.

Lance Stroll már többször is hangoztatta, hogy idén a Williams autója a leglassabb a mezőnyben. Az első két hétvégén valóban ez látszott, Sanghajban viszont már előrelépés lelhető fel, ha nem is hatalmas.

Sokat elárul a csapat jelenlegi helyzetéről az, hogy Paddy Lowe milyen jelzővel illette a kínai eredményt: „Bár ezek nem jó eredmények, és pontot sem szereztünk, ahhoz képest, hogy Bahreinben hol álltunk, fantasztikus, hogy a két autónk a 14. és a 15. helyen végzett. Egyértelműen versenyben voltunk, ami Bahreinről nem mondható el, és ez mindenkit pozitív érzésekkel töltött el, és valamit erre is tudunk építeni az elkövetkező két hétben.”

„Mindkét autónk jó rajtot fogott, és Lance profitált ebből többet az első és a második kanyarban: feljött 12. helyre, míg Szergej a 15. pozícióig kapaszkodott fel” - folytatta a brit szakember a verseny kezdetével.

 willams-a-14-15-rol-2018



A Williams technikai igazgatója beismerte, hogy csapata a jól bevált dolgokat alkalmazta Kínában is: „Mint általában, most is egy kiállásos lágy-közepes taktikán voltunk, és most is megragadtunk ennél, mivel ez a stratégia nálunk fantasztikusan működik. A biztonsági autó nem segített, de éltünk a lehetőséggel, és feltettük Szergejnek a lágy gumikat, amivel ezen a pályán a Williams jobban működött, és úgy tűnt feljebb tudunk zárkózni.”

„Ha a tempót nézzük, le tudtuk győzni a Saubereket, a taktikánk miatt pedig a Toro Rossókat és Grosjeant is” - zárta Lowe, bár nehéz eldönteni, hogy ez pozitívum, vagy negatívum a csapat számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: