DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India mumusa lett az első kör

Az F1-es szezon első három versenyén kétszer is első körös balhé hátráltatta a Force Indiát. Kínában jó taktikával közel volt a pontszerzés, de az egyik Haas beleköpött a levesükbe.

A vártnál nehezebb szezonkezdeten kell túltennie magát a Force India istállójának – Sergio Perez és Esteban Ocon három futam után mindössze egyetlen konstruktőri pontot tud felmutatni, ami sok rajongó várakozásától elmarad. Bob Fernley csapatvezető-helyettes szerint azonban a gárda eddigi teljesítményét erősen eltorzítja a tény, hogy pilótapárosuk az utóbbi két versenyen kétszer is első körös összetűzésbe keveredett – Perez Bahreinben Brendon Hartley-val, Kínában pedig Fernando Alonsóval került félreértésbe, utóbbi szituációban pedig Ocon is időt veszített. 

ocon-action-kina



 „Két futamon is az első körben jártunk pórul, és egy ilyen szoros középmezőnyben nagyon nehéz ezek után felzárkózni” – magyarázta Fernley. „Ennyiről van szó. Olyan kiegyenlített most a küzdelem, nem sok kell, hogy valaki teljesen visszacsússzon. Alonso és a két Renault is jól járt az elején, szépen elkerülték az első körök balhéjait.”

A csapat eddigi egyetlen pontját Ocon még Bahreinben kaparintotta meg, ám Fernley szerint Kínában is közel volt a duplázás lehetősége. A verseny második felében jól működő taktikával zárkóztak felfelé, ám az egyik Haas harciasabbnak bizonyult az elvártnál, így Ocon végül öt másodpercre maradt el a tizedik helytől „A biztonsági autós fázis alatt nagyon agresszív taktikát alkalmaztunk, ami nem vált hátrányunkra. [Romain] Grosjean mögött veszítettünk sok időt, ha rajta hamarabb túl vagyunk, akkor szerintem pontot is tudtunk volna szerezni. A tizedik helyről lett volna szó, de úgy legalább a taktika kifizetődött volna. Grosjeant viszont nehezebb volt megelőznünk, mint gondoltuk” – tette hozzá Fernley.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: