DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Brutális volt Ricciardo előzése

Daniel Ricciardo nem egyszerű manőverekkel lépte át a két Mercedest. Valtteri Bottas elleni előzését - ami a győzelmet döntötte el - egyenesen kőkeménynek, ugyanakkor szabályosnak írta le Toto Wolff.

Az ausztrál pilóta látványos előzéseket mutatott be a Kínai Nagydíj utolsó köreiben, miután zseniálisat húzott a Red Bull. Daniel Ricciardo Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton átugrása után az élen haladó Valtteri Bottast is elkapta.

Toto Wolff elismerően nyilatkozott a Red Bull ausztráljáról: „Daniel az egyike a legjobb versenyzőknek, és ezt most is bizonyította. Lenyűgöző volt, ki tudta várni az adandó lehetőséget és akkor volt agresszív, amikor kellett. Összességében nagyon jó versenyen van túl.”

„Talán Valtteri előzése egy kissé.. brutális volt, de végül is működött. Valtteri segített neki abban, hogy ne ütközzenek össze, de ez az igazi versenyzés” - folytatta a Mercedes csapatfőnöke azzal, ő hogyan látta az esetet.

mercedes-az-elozesrol-2018



A szenvedő fél, Valtteri Bottas tudta, nincs sok esélye a közeledő Ricciardóval szemben: „Nagyon gyorsan közel került hozzám, és a sebességkülönbség is nagy volt közöttünk. Rendkívül erősnek bizonyult az autójuk és erre még az új gumik is rátettek, és látva, hogy az előzés után mennyire ellépett, úgy gondolom, csak idő kérdése volt.”

„Akkor védekezve mentem a hatos kanyarba, és ilyenkor el kell dönteni, mennyire keményen védi a pozícióját ember, mert ha a kijáraton mellé kerül az ellenfél, akkor nagy valószínűséggel megelőzi őt. Daniel ügyelt arra, hogy legyen helye belül, és sikerült is neki” - magyarázta az esetet a második helyen végző finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: