DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Értetlenül áll az események előtt Leclerc

A Sauber újonc F1-es pilótája nem igazán érti, hogy mi történt vele az egyes kanyarban, főleg hogy ez az egész versenyét befolyásolta a későbbiekben.

Egészen a vasárnapi futamig kiválóan alakult a kínai hétvége Charles Leclerc számára, hiszen a Sauber újonca lenyomta a kvalifikáción csapattársát, Marcus Ericssont és előtte is haladt a verseny első szakaszában. Egy hiba azonban elég volt ahhoz, hogy tönkre is tegye a napját, ugyanis megforgott az egyes kanyarban, lecsúszott a pályáról és megsérült az autója, így az utolsó helyen végzett.

"Nagyon furcsa volt ez az eset, mert igazság szerint az első három körben gyorsabban mentem bele abba a kanyarba. Ekkor éppen lassabban értem oda és teljesen váratlanul úszott el az autó hátulja. Erre egyáltalán nem számítottam és ezután már nem tudtam ugyanazt a tempót hozni a gyors kanyarokban, nagyon csúszkált a hátulja ls nehéz volt vezetni. Az egyes, hetes, nyolcas és tizenhármas kanyarok kijárata rendkívül kemény volt innentől" - magyarázta Leclerc az Autosportnak.

leclerc_1



"A végeredmény nem az, amit szerettünk volna, de sok pozitívumot is találhatunk azért. Szerintem sok dolgot tanultunk és bár persze szerettem volna jobb eredményt elérni, de erősebben térhetünk vissza Bakuban" - tette hozzá pozitívan az újonc, akinek eddig nincs egyszerű éve még akkor sem, ha a Sauber az utóbbi évekhez képest versenyképesebbnek tűnik.

Ezt egyébként Marcus Ericsson versenytempója is alátámasztotta, aki ugyan nagyon szenvedett az időmérőn, de a közepes keveréken már jól működött az autó és végül a 16. helyen zárt. "Meg kell értenünk, hogy miért volt ekkora problémánk a futam első etapjában, mert a másodikban már elég versenyképesek voltunk. Két teljesen különböző periódusa volt számunkra a versenynek, de jó, hogy így tudtuk zárni, mert látszott a potenciál" - mondta a svéd szintén az Autosportnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: