DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonsót a Red Bull győzelme motiválja

Már ha lehet még tovább fokozni a spanyolban a lelkesedést. Azt állítja, hogy ha más csapat képes Renault-erőforrással futamot nyerni, akkor a McLaren előtt sem lehet semmilyen kifogás.

Max Verstappen tavalyi mexikói győzelme óta most először nyert Renault-erőforrást használó csapat a Formula-1-ben, ám ezt az erdményt Fernando Alonso vágyai ellenére most nem ő maga, hanem a Red Bull-os Daniel Ricciardo húzta be. A mclarenes a tizenharmadik helyről rajtolva hetedikként ért célba, harminc másodperces hátrányban a futamgyőztes mögött. Az újságírók az utóbbi idők égbeszökő optimizmusát figyelembe véve megkérdezték Alonsót, nem kiábrándító-e számára a hétvégi eredmény. 

 alonso-action-2018-kina



„Túl optimista lett volna a győzelemről fantáziálni” – reagált a spanyol. „Az erőforrásban rejlő potenciálra viszont rávilágított ez a hétvége – motivál minket, hogy ha jó munkát végzünk a karosszérián, akkor képesek leszünk mi is harcba szállni. Ez még odébb van, keményen kell dolgoznunk az autón ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat. Kétségtelen, hogy még javulnunk kell, ezt nem is lehet letagadni. Vasárnaponként azonban végezzük a dolgunkat, annyi pontot szerzünk, amennyit csak lehetséges.”

A Red Bullhoz mért lemaradása ellenére Alonso – aki az összetettben jelenleg 22 ponttal hatodik – pozitívan értékelte saját szezonkezdetét. „Néha szerencsével, néha jó stratégiával, néha pedig jó bokszkiállásokkal szerzünk vasárnaponként értékes pontokat. Eddig nagyszerű versenyeink voltak. Az élmezőnytől azonban egyelőre elmaradunk, ezért ahogy korábban már mondtam, még fejlődnünk kell. A mostani versenyen egy Renault-motoros autó nyert, ami számunkra is motivációt jelent.”

Csapattársával Stoffel Vandoorne is egyetért – ha a Red Bull képes a futamgyőzelemre, akkor a McLaren is. „Idén már semmi kifogásunk nem lehet, hiszen a Red Bull megmutatta, hogy lehet futamot is nyerni. Sok munka áll még előttünk, de csak rajtunk áll, hogy javulunk-e” – tette hozzá a belga.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: