DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Egy kör és elkapom Vettelt

Ausztrália után Kínában ismét kettős pontszerzéssel zárt a Renault. Nico Hülkenberg ráadásul zsinórban másodszor lett hatodik, és a szezonnyitó után ezúttal Carlos Sainz is beért a legjobb tíz közé.

Lassan kijelenthetjük, hogy a három nagycsapat után a Renault következik az erősorrendben: hétvégéről hétvégére folyamatosan ott vannak a legjobb tíz között, Nico Hülkenberg ráadásul az összetettben is a hetedik pozíciót foglalja el.

A német rendkívül boldogan kezdte nyilatkozatát: „8 pont, és ráadásul szórakoztató versenyünk is volt, az biztos! ”

„A rajtnál mindenkinél alacsony volt a tapadási szint, így az autók ide-oda csúszkáltak. Már az elejétől kezdve két kiállásos taktikán voltunk, óvnunk kellett a gumikat, miközben erős tempót diktáltunk” - ecsetelte a futam nehézségeit Hülkenberg.

„A biztonsági autó a kezünkre játszott és a dolgok egyszerűbbé váltak, de úgy vélem anélkül is elöl lettünk volna. A tempó jó volt, a középmezőny elején autóztunk, így összességében nem rossz nap a mai” - zárta mondandóját elégedetten a német.

renault-kina-2018



Carlos Sainz a kilencedik pozícióban látta meg a kockás zászlót, és a végén majdnem a szenvedő Ferrari pilótáját is meg tudta fogni: „Nagyon közel kerültem Vettelhez, ha még egy kör van a végéig, megelőztem volna.”

„Az utolsó etapomon forgalomba kerültem Alonso és Magnussen mögött, ami nem kicsit ártott a gumiknak. El kellett kezdenem spórolni velük azért, hogy jobb esélyem legyen a futam végén” - zárta értékelését a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: