DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Bátorsága miatt nyert a Red Bull

Nagyot húzott az energiaitalos alakulat a biztonsági autós kiállással, ami Daniel Ricciardo győzelmét hozta. Wolff elismerte a Red Bull jó taktikáját, és azt, hogy most nem ők voltak a leggyorsabbak.

A szombati napon még a két Ferrarinak állt a zászló, vasárnap azonban teljesen más lett a verseny az elvártakhoz képest. Valtteri Bottas át tudta ugrani Sebastian Vettelt az első kiállásnál, mégsem kettejük között dőlt el a győzelem sorsa.

A két Toro Rosso ütközése miatt biztonsági autó hajtott be a pályára, ami ismét balszerencsét hozott a Mercedesnek, Toto Wolff emiatt csalódott: „A szerencse nem volt velünk ezen a néhány versenyen, és ismét rossz pillanatban jött be a biztonsági autó. Remekül alakulat a futamunk, a szurkolók imádták, de a safety car mindent megkevert.”

 wolff-a-hetvegerol-2018



Remekül használta ki viszont a biztonsági autós fázist Verstappen és Ricciardo, ezt a Mercedes csapatfőnöke is elismeri: „A két Red Bull merész volt, és kijött a bokszba friss gumiért. Mi azt gondoltuk, hogy a jelenlegi pozíció sokkal fontosabb, és rosszul döntöttünk, ők pedig kiválóan. Így meg is érdemlik a győzelmet.”

„Egész hétvégén nem voltunk elég jók. Azt hittük, hogy a pályán maradás kifizetődő lesz: ezt meg is beszéltük délelőtt, és az első etapon valóban nem történt előzés. Ezen a hétvégén csak a harmadik vagy a negyedik leggyorsabbak voltunk. Fontos, hogy összeszedjük magunkat legközelebbre” - zárta mondandóját nem túl pozitívan Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: