DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Trükkösebb vasárnapra számít a Renault

Eddig nagyon jól működik Nico Hülkenbergék autója az F1-es Kínai Nagydíjon, de a futamra változhatnak a körülmények. Carlos Sainz időmérőjét Charles Leclerc nehezítette meg.

Sanghajban is az egyik legerősebb középcsapatnak tűnik eddig a Renault, amelynek színeiben mind Nico Hülkenberg, mind Carlos Sainz beverekedte magát a Q3-ba. A német az általa már jól megszokott hetedik pozícióba kvalifikálta magát – a leintést követően így értékelt:

„Elégedett vagyok az újabb hetedik rajthely, ami valószínűleg a legjobb, amit ma elérhettünk. Teljesítettük a kvalifikációs célkitűzésünket, ami pozitív. Jó érzem magam és a tempóm is rendben van ezen a hétvégén, és úgy tűnik, az autó egyensúlya is megfelelő. A holnapi nap viszont trükkösebb lehet. Az biztos, hogy az első etap rövidebbnek ígérkezik, de minden keveréken jó tempóra vagyunk képesek, így optimistán várom a versenyt.”

hülkenberg-renault-sanghaj-kvali-2018-1



Sainznak végül a tizedik hely jutott a szombati kvalifikáción, amelynek legizgalmasabb része még a Q1 volt a spanyol számára, ugyanis Charles Leclerc megpördülése miatt nem tudott eleget javítani elsőre, így az etap végén egy újabb szett abroncsot el kellett használnia.

„Jó hír, hogy ismét mindkét autónk bejutott a Q3-ba, remek munkát végeztünk” – idézi Sainz szavait a Renault közleménye. „Még mindig nem vagyunk százszázalékosak, főleg a lassú kanyarokban, de ez nem aggaszt túlságosan. A Q1-ben nem használtuk a DRS-t egy sárga zászló miatt, ez azt jelentette, hogy nem volt elég egy szett gumi a Q2-es továbbjutáshoz. Ennek eredményeként egyetlen friss szett ultralágy abroncsom maradt a Q3-ra.”

Alan Permane, a franciák sportigazgatója így összegezte a Kínai Nagydíj szombati napját: „Sima időmérő volt, leszámítva azt, hogy Carlosnak szüksége volt egy második etapra is a Q1-ben. Az autónk remekül működik ezen a pályán, az első pénteki edzés óta jó az egyensúlya. Összességében jó eredmény ez a csapat számára. Vasárnap valószínűleg újra kisüt a Nap, és ezzel együtt a hőmérséklet is emelkedni fog. Felkészültünk erre is, így újabb erős versenyben reménykedünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: