DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Fizetésemelés járna a Red Bull szerelőinek

Heroikus küzdelem után, mindössze pár perccel a biztos kiesés előtt készült el Daniel Ricciardo autója a Kínai Nagydíj időmérőjén. Christian Horner nem győzi dicsérni a szerelőcsapatot.

Nem elég, hogy Daniel Ricciardo autójában már a szezon második futama után több motorkomponenst is cserélni kellett, az ausztrál pilótát Kínában sem kíméli a technika ördöge. A Red Bull-os versenyző az időmérő edzés kezdete előtt nem sokkal egy elfüstölt turbóval állt félre a pályán, hirtelen komoly feladatot állítva szerelőcsapata elé. Szűk két óra állt a gárda rendelkezésére, hogy felmérje a károkat, majd az időmérőre el is készüljön a javítással. A csapatfőnök szavaival élve „csodát” művelt ez a maroknyi ember, ugyanis a kvalifikáció utolsó perceire elkészült az autó, így Ricciardo időben kihajthatott a pályára. 

ricciardo-pit-2018



„Amit ma véghezvittek – kivenni a motort, helyrepofozni, majd visszatenni – egy csoda volt. Herkulesi. Max [Verstappen] szerelői is besegítettek, amikor csak tudtak - erről szól a csapatmunka. Számunkra ez volt az időmérő legjobb teljesítménye” – dicsérte embereit Christian Horner.

Ricciardo végül a sebtében összerakott autójával mindössze 1,5 tizedre kapott ki csapattársától, és szerezte meg a hatodik rajthelyet.  A Red Bull ezen a hétvégén – egyelőre - jelentősen elmarad a Ferrari tempójától, de a Mercedes gyengélkedése és a különböző stratégiák holnap hozzásegíthetik Ricciardót és Verstappent egy-egy előkelő helyezéshez. „Az ötödik és hatodik helyen egész közel voltunk a Mercedeshez, miközben a Ferrarinak ezen a hétvégén letaglózó tempója van. A két autónk különböző taktikával és gumikeverékkel fog elrajtolni, ami érdekessé teheti a futamot” – zárta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: