DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso szerint még előny is lehet a 13. rajthely

Fernando Alonso a 13., míg Stoffel Vandoorne a 14. rajtkockából rajtolhat a holnapi kínai futamon. Az eredmény ugyan nem kiemelkedő, de a spanyol elmondása szerint így is van esély a pontszerzésre.

Továbbra sem remekel a McLaren az egykörös tempót illetően: Alonso és Vandoorne is a top10-en kívül végzett három, illetve közel hat tizeddel lemaradva a Q2-ben 10. helyet futott Carlos Sainz idejétől. Alonso ennek ellenére nem volt csalódott az eredménnyel:

„Ez nem volt elég ma, mégis örülök a helyezésnek. Ausztráliában a 11. pozíció, Bahreinben és itt pedig egyaránt a 13. hely lett meg” – nyilatkozta a spanyol a Sky F1-nek. „Az, hogy holnap szabadon választhatunk gumikeveréket, előny lehet számunkra, különösen akkor, ha nem használjuk az ultralágyakat, mivel gyorsan kopnak. Remélhetőleg vasárnap folytathatjuk a pontszerzést, a kvalifikációs tempónk ugyan még nem elegendő, ezért ki kell elemeznünk a miértjét.”

Alonso2



Alonso szerint a stratégia mellett fontos tényező lesz a holnapi futamon, hogy ki mennyire tudja óvni az abroncsait: „Nagy lesz a gumikopás holnap, és várhatóan melegebb és naposabb is lesz. Nagy különbséget jelent majd a jó stratégia, és a jó időben elvégzett kerékcsere. Rajtunk áll, és úgy gondolom, hogy lehetséges a pontszerzés.”

„Három versenyt követően sikerült rájönnünk néhány problémára. Úgy néz ki, hogy egy kicsit lassabbak vagyunk az egyenesekben a legfőbb kihívóinkhoz viszonyítva, ezért úgy gondolom, van lehetőségünk ebbe az irányba fejleszteni az autót, és szerzünk néhány ingyen kört. Reméljük, hogy jó eredményeket láthatunk majd” – összegezte a spanyol eddigi tapasztalatait. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: