DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel nem gondol a világbajnoki címre

A Ferrari német pilótája repülőrajtot vett 2018-ban, ez utoljára Michael Schumachernek sikerült 2004-ben, hogy az évad első két futamát besöpörje a vörösökkel. Vettel azonban realista maradt.

Sebastian Vettel egy szerencsés és egy harcos futamgyőzelemmel indította az idei évet. Több szakértő azonnal elkezdte az összehasonlítást, hogy a Scuderia utoljára a legendás Michael Schumacher vezérletével kezdte ilyen remekül a szezont, egészen pontosan 2004-ben, amikor hetedszer koronázták meg.

A helyzet azonban csak a statisztikák szerint hasonló igazán, mivel idén Melbourne-ben és Bahreinben is jobbnak tűnt nyers tempóban a Mercedes, ám a Ferrari németje kitűnően használta ki lehetőségeit. Ezzel szemben, tizennégy évvel ezelőtt az olaszok autója rendkívül domináns volt, a közelükbe sem került igazából senki, különösen az első félévben.

Vettel szerint iszonyú korai még világbajnoki címről beszélni


Kínában neki is szegezték a kérdést Sebastian Vettelnek, hogy ez akkor a világbajnoki címig vezető út első két állomása volt-e. A bajnoki éllovas szerint azonban badarság lenne április közepén világbajnokságról beszélni.

„Szerintem, annyira sok verseny van még hátra és annyira hosszú út vezet még az év végi végeredményhez, hogy rendkívül korai lenne. Úgy vélem, ha valaki a világbajnoki címért harcol, akkor fontos, hogy minden versenyen a legtöbb pontot szerezze. Az évad ezen szakaszában nonszensz hosszabban belegondolni, hova érhetünk a végén” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok, aki jelenleg 17 ponttal előzi meg Lewis Hamiltont.

Vettel kiemelte, hogy a fejlesztési verseny dönthet idén (is), rengeteg munka áll még előttük. Minden istálló folyamatosan fejleszti autóit és szállítja a versenyekre az újabb és újabb alkatrészeket. Kínában sem tűnik esélytelennek a Ferrari, a péntek délelőtti kicsit nagyobb lemaradást követően délután már teljesen meccsben volt a Scuderia a címvédő istállóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: