DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton és Bottas szerint is gyors a Ferrari

Többé-kevésbé elégedetten értékelt mindkét mercedeses pilóta a pénteki nap után, de két dologban egyetértettek: az autó egyensúlyán lehet még dolgozni és a Ferrari nagyon gyors ezen a hétvégén is.

Az első és a második szabadedzést is az élen zárta Lewis Hamilton, igaz, előnye a másodikon már inkább csak jelképes volt Kimi Raikkönennel szemben - különösebb panaszra viszont természetesen így sincs oka, a brit elégedetten értékelt a pénteki nap végén. Igaz, egy problémája azért mégis van...

"Mikor megérkeztem Sanghajba, nagyon jó volt az idő, de azóta folyamatosan romlik, most már megérkezett az eső és hideg is van" - mondta a négyszeres világbajnok. "Ezzel együtt jó napunk volt, mindent megcsináltunk, amit kellett és begyűjtöttük a visszajelzéseket az autóról. A gumik között egyébként nincs nagy különbség, nagyon hasonló tempóra képesek még úgy is, hogy két lépcsőfok van a lágy és az ultralágy között."

"Az autó egyensúlya rendben van, de némi finomhangolást el kell még végeznünk ma este. A Ferrari gyors volt és a Red Bull is nagyon erősnek tűnt a hosszú etapon. Jó látni, hogy közel vannak egymáshoz a csapatok, de ez azt is jelenti, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk" - tette még hozzá a címvédő.

hamilton-bottas_1



Valtteri Bottas péntekje sem sikerült rosszul, bár mindkét gyakorláson Hamilton mögött végzett. "Az jó, hogy az eső csak az edzés végére ért ide, mert úgy fest, hogy a futam száraz körülmények között zajlik majd. A pálya folyamatosan javult a nap folyamán, szinte körről körre érezhető volt, hogy jobb a tapadás. Az eső után arra számítunk, hogy trükkösebb lesz a holnap reggel, remélhetőleg javulnak majd a körülmények az időmérőre" - mondta a finn.

"Reggel még volt egy kis gondunk az egyensúllyal, az autó gyorsnak tűnt, de nem volt könnyű vezetni. Aztán délutánra változtattunk a beállításokon és a köridők javultak is, remélhetőleg holnapra tudunk még egy lépést tenni előre. Úgy tűnik, hogy megint extrém szoros lesz a küzdelem a Ferrarival az időmérőn és a versenyen is" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: