DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Lowe: Kubica bajban sem kap több lehetőséget

Nem kicsi a gond a Williams háza táján:, aki egyedüli csapatként maradt pont nélkül két futam után. Sokan úgy vélik, Kubica többet segíthetne a fejlesztésben, de Lowe másképp gondolja.

2018-ban akkorát fordult a helyzet, hogy a grove-i alakulatnál már a pontszerzésnek is örülni kell. Eddig ugyanis úgy tűnik, hogy a Williams utolsónak esett vissza az erősorrendben, amit az is jelez, hogy legjobb helyezésük a 14. pozíció Lance Stroll révén.

Claire Williams kikerülte a kérdést, mikor azt szerették volna megtudni tőle, mi a gyenge szereplés oka: „Mindenkinek vannak problémái, de nekünk egy kicsit nagyobbak a többiekénél, viszont nem szeretnénk nyíltan beszélni ezekről.”

 kubica-nem-kap-több-lehetoseget-2018



Paddy Lowe is elismeri a nehéz szituációt, ráadásul Lance Stroll és Szergej Szirotkin sem mondható fejlesztőpilótának, mivel a kanadai tavaly, az orosz pedig csak idén került be az F1-be: „Az, hogy két fiatal versenyzőnk van, nem teszi könnyebbé a helyzetünket, főleg amikor az autó nem működik jól.”

Sokak abban látnák a gondok megoldását a Williams számára, ha a tapasztalt Robert Kubica többet ülhetne az autóban, és így segédkezhetne az FW41 fejlesztésében. A grove-iak technikai igazgatója szerint csak hátrányuk származna belőle, ha több pénteki szabadedzést biztosítanának a lengyel pilótának: „Akkor viszont több időt vennénk el Szergejtől, neki végképp minden egyes körre és kilométerre szüksége van jelenleg.”

„Helytelen lenne, ha most elkezdenénk pánikolni, mivel csak céltudatos munkával fordíthatunk a jelenlegi helyzetünkön” - zárta mondandóját a brit szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: