DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Egymásra mutogat a megbüntetett Perez és Hartley

A Force India és a Toro Rosso versenyzője is büntetést kapott Bahreinben, de egyikük sem igazán érti a történteket és kicsit másképp is emlékeznek az esetre - mindketten elmondták a véleményüket.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Bahreini Nagydíj után Sergio Perezt és Brendon Hartley-t is megbüntették, mert a mexikói megelőzte az új-zélandit a felvezető körön, utóbbi pedig csak akkor vette vissza a helyét, amikor felálltak a rajtrácsra. Az eseményekre viszont nem egyformán emlékszik a két érintett.

"Ahogy elindultunk a felvezető körre, megelőztem őt, de aztán nem vette vissza a pozícióját, nem is vette észre, hogy elmentem mellette. Azt hitte, hogy előle fogok rajtolni, szóval nem előzött vissza. Azon viszont meglepődtem, hogy én miért kaptam büntetést, sokszor előztem már így, sokszor előztek engem is így, de a hátulra került pilóta mindig viszaveszi a helyét. Hartley nem ezt tette és mindkettőnket megbüntettek" - mondta Perez az Autosportnak.

"Beszélnem kell erről Charlie-val (Whitinggal), mert tényleg meglepődtem, a videón jól látható, hogy többször is lelassítok, hogy visszaelőzhessen, de azt hittem, hogy valami gondja van. Amit nem értek, hogy engem miért büntettek meg" - ismételte meg a Force India mexikói versenyzője.

perez2018dppi



Hartley viszont kicsit másképp emlékszik erre. "Nagy meggyőződéssel ment el mellettem, kicsit meglepő volt, utána pedig sok más dologra kellett figyelnem. Ilyenkor elég sok a dolgunk, sok a procedúra, Perez pedig nem úgy viselkedett, mint aki el akar engem engedni. Ez az igazság, őszinte voltam a stewardokkal is, Perez szerintem nem is realizálta, hogy nem jó pozícióban van, de nem tudom, hogy ő mit mondott erről" - beszélt a helyzetről a Toro Rosso pilótája.

"Azt sem tudom, hogy miért előzött meg, majdnem elkerülte Sainzot vagy Hülkenberget is az egyes kanyar előtt. Korábban szóltak volna a rádión, hogy vissza kell adni a pozíciót, de most teljesen vakok vagyunk a felvezető körön, szóval ennyi a történet. Akárhogy is, mindketten hibáztunk, valószínűleg nem fordul elő újra" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: