DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso a rajongókat csitítja

Bár a spanyol F1-es eddig végtelenül optimista nyilatkozatokkal fokozta a reményt szurkolóiban, most azon van meglepődve, miért várnak olyan sokat az emberek a McLarentől. A wokingiakat azért tovább dicsérte.

Előző éveihez képest erősen indította 2018-as Formula-1-es szezonját a McLaren, hiszen az első két versenyhétvégét rögtön dupla pontszerzéseket könyvelhetett el a csapat, erre pedig a hondás időszakban három év alatt egyszer sem került sor. A wokingiak felé megfogalmazott elvárások a Renault-erőforrásra való váltással azonban a kelleténél talán magasabbra szöktek, amiket most maga Fernando Alonso igyekezett csillapítani. 

 alonso-ausztralia-action



„Nem tudom, hogy egyetlen szezonról a másikra pontosan mit vártak az emberek, amikor a szabályok ugyanazok maradtak. Tavaly három csapat volt az élen, ezek idén is megtartották a helyüket. Mi 2017-ben az első három futamon nulla pontot szereztünk, Bahreinben Stoffel [Vandoorne] még a rajtig sem jutott el. Ezzel szemben idén két futamból négy célba érés és egy konstruktőri harmadik helyezés a mérleg. Ha az érzelmek, az elvárások és a kívánságok helyett a tényeket nézzük, ez egy kiváló kezdet” – nyilatkozta a spanyol, aki egyébként egészen mostanáig saját maga is táplálta ezeket az elképzeléseket

Bár a csapat teljesítményén valóban szemmel láthatóak a Renault-motorra való váltás pozitív hozadékai, a McLaren eddigi erős pontszerzéseit a riválisok hibáinak is köszönheti: Ausztráliában a két Haas, Bahreinben pedig a két Red Bull esett ki előlük. Alonso ebben is meglátta a pozitívumot.

„Eddig sem műszaki, sem operatív problémáink nem voltak, ezzel pedig mi vagyunk az egyetlenek a mezőnyből, nem? A Ferrari és a Haas is hibázott már bokszban, a Red Bullok kiestek… szerintem csak egy csapat van, amely a két versenyhétvége alatt egyetlen problémát sem szenvedett el, ez pedig a McLaren. Még a Mercedes is kénytelen volt párszor váltót cserélni. Ez a helyzet sajnos gyorsan megváltozhat, de a szezonkezdetünk eddig nagyon pozitív volt. Az elvárásokat persze nehéz megugrani, a vb-címért való küzdelemről nem is beszélve" - idézte Alonsót a Motorsport weboldala.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: