DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull: Gyors és megbízható motor kell

Christian Horner szerint megmutatták, hogy megvan bennük a potenciál, de már nem először fordult elő az autóval az, ami véget vetett Daniel Ricciardo versenyének Bahreinben.

Komoly csalódás volt a bahreini hétvége a Red Bull számára, hiszen az energiaitalosok hiába voltak gyorsak, mindkét autójuk már a futam elején kiesett - Max Verstappen a Lewis Hamiltonnal történt ütközés miatt, Daniel Ricciardo autója viszont a Renault-erőforrás gondjai okán állt meg. A csapat és a motorgyártó között már régóta nem felhőtlen az együttműködés, ez az eset pedig nem segítette jobbá tenni a kapcsolatot...

"Az a probléma, ami Ricciardónál jelentkezett, nem először fordult már elő. Mit tudunk tenni, ha egy technikai hiba megállítja az autót? Max balszerencsés volt, nagyon kemény ütést kapott az autója, amelyet a kerék és a differenciálmű is megsínylett. Először is meg kell oldanunk az időmérős gondokat, de szükségünk van egy gyors és megbízható motorra" - nyilatkozta az Autosportnak Christian Horner csapatvezető.

ricciardo3



Érthető okokból egyik pilóta sem volt túl nyugodt a kiesést követően, de ezzel természetesen Horner is így volt: "Abban a két körben Daniel nagyon közel tudott maradni Kimihez, Max pedig úgy érezte, hogy meg tudja előzni Lewist, ezek megmutatják, hogy megvolt a potenciál. Nagyon versenyképesek lettünk volna" - mondta.

A Red Bull így két verseny után csak negyedik a pontversenyben húsz megszerzett ponttal, a Mercedeshez képest harmincöt, a Ferrarihoz képest pedig negyvenöt egység a lemaradása már most - Daniel Ricciardo a hetedik, Max Verstappen pedig mindössze a tizedik pozíciót foglalja el a hétvégi Kínai Nagydíj előtt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: