DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Palmer szerint Bottas nem volt elég merész

A Renault korábbi pilótája, Jolyon Palmer úgy véli, hogy Valtteri Bottas később meg fogja bánni, hogy nem próbálkozott keményebben Sebastian Vettel ellen a Bahreini Nagydíj utolsó köreiben.

Mint ismert, a Mercedes második és harmadik helyen zárta a bahreini futamot. Bottas és Lewis Hamilton is egykiállásos stratégiát teljesített, így a finn pilótának lehetősége nyílt megelőzni a szintén egy kiálláson levő Vettelt, aki 39 körös lágy abroncsokon közlekedett. A német végül visszaverte Bottas támadásait, akinek Palmer szerint pont arra lett volna most szüksége, hogy egy bátor manőverrel megelőzze a ferraris négyszeres világbajnokot.

„Voltam ilyen helyzetekben, mint Bottas” – nyilatkozta Palmer a BBC Sport oldalának. „Az én esetemben ez nem a futamgyőzelemért zajlott. De bármilyen helyzetben is legyünk, amikor a lehetőség kínálkozik és nem élünk vele, versenyzőként csak az elszalasztott alkalmakon jár az eszünk.”

Bottas_1



Ezt követően Palmer közvetlenül a bahreini utolsó körökre is kitért, ahol szerinte bőven volt a párosnak annyi ideje Hamiltonnal szemben, hogy a finn megkockáztasson egy ilyen manővert. „Vagy előnnyel jön ki az első kanyarból és megnyeri, vagy túl mélyre megy, Vettel mögé érkezik, és végül második lesz. Igy legalább abban a tudatban lett volna, hogy adott magának egy esélyt. Egyetlen esetben végződött volna tragikusan az egész, ha félszen teszi be autója orrát a belső ívre, mert ilyenekből szoktak az ütközések lenni.”

A korábbi brit F1-es a helyzetet Daniel Ricciardo tavaly, az USA Nagydíjon Bottasszal szemben bemutatott előzéséhez viszonyítja. „Azon a versenyen Ricciardo hatalmas távolságból dobta be az autóját a belső ívre. Az ausztrál első nekifutásra leszaladt a pályáról és Bottas visszaelőzte őt, de másodjára Ricciardo ott tartotta. Bottasnak megvolt ugyanerre a lehetősége Bahreinben Vettellel szemben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: