DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocont és Sainzt figyeli a Mercedes

Toto Wolff szerint benne van a pakliban, hogy Lewis Hamilton a Ferrari kedvéért elhagyja jelenlegi csapatát. Erre az esetre tartja a szemét két fiatal pilótán – egyre házon belül, egyre házon kívül.

Továbbra sem kötötte meg új szerződését Lewis Hamilton a Mercedesszel: a sajtóhírek szerint a bérezés körül folyik egyezkedés, a brit magas, 60 millió dolláros fizetést szeretne. Ugyanakkor nyílt titok, hogy rövidesen aláírja a kontraktust, amely a várakozások szerint nem három, hanem két évre szól majd, abból kifolyólag, hogy 2021-ben jelentős szabályváltozás történik. A fő kérdés az: mi lesz ezután, mikor Hamilton betölti a 36-ot?

„2020 végére Lewis már nyolc teljes évet eltöltött nálunk” – mondta az El Mundo Deportivo Lapnak Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője. „Ez hosszú idő, bár aláírhat azután még egy szerződést. Azt akarjuk, hogy örökké maradjon nálunk, 2030-ig. Ha kapcsolatban vagy, mindent bele kell adnod. Ha egy másik személlyel kezdesz valamibe, a házasság összeomlik. Az én pályán kötött házasságom pedig Lewisszal és Bottasszal van megkötve, nem másokkal.”



Wolff azonban elismeri, hogy Hamilton „körülbelül hét, talán hat” évig versenyez még a Formula-1-ben. Az osztrák főnök nem először fejezte ki félelmét, hogy visszavonulása előtt a brit úgy dönt, még lehúz néhány szezont egy másik csapatban:

„Az F1-ben bármi lehetséges. Nevezzenek meg egy versenyzőt, aki soha nem álmodott arról, hogy a Ferrarival lesz világbajnok. Én nagyon tisztelem őket, és csak annyit tudok mondani, hogy Hamilton a Mercedes család része, ám nem zárom ki az eshetőséget 2020 után” – beszélt a lehetséges átpártolásról. Wolff fiatal versenyzőkön tartja a szemét, amennyiben ez megtörténne.

„Esteban (Ocon) az én kis kincsem. Régóta ismerem őt, minden évben magas elvárásoknak kell megfelelnie, és sikerül is neki. Meggyőző a fejlődés, melyet bemutatott” – beszélt a Mercedes kötelékébe tartozó Oconról. Ugyanakkor egy rivális csapat pilótáját, a renault-s Carlos Sainzt is megemlítette a spanyol lapnak:

„Carlos különleges fiú, rendkívül intelligens, a megfelelő értékekkel, megfelelő családdal, emellett nagyon gyors versenyző. Ha jól teljesít Nico (Hülkenberg) ellen, akkor minden csapat radarjára felkerül. Mindig jól kijöttem Carlosszal és édesapjával, nagyon jó privát kapcsolatunk volt mindig is. Beszéltünk a lehetőségről, hogy a Mercedesnél lehet, de a Red Bull versenyzője volt, és nem jöhetett szóba” – ismerte el, hogy Sainz iránt már korábban is érdeklődött a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: