DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Hondát már most a győzelem inspirálja

Remek hétvégén van túl a japán gyártó a Toro Rossóval, hiszen visszatérésük óta legjobb eredményüket érték el Bahreinben. A Honda technikai igazgatója örül, de nem ez a végső cél a számukra.

Ausztrália óta hatalmasat lépett előre a Honda: a második versenyhétvégén Pierre Gasly folyamatosan az első tízben tanyázott, a versenyen pedig a három éllovas mögött a negyedik pozícióban ért be.

Kérdés, hogy Kínában is ugyanaz lesz-e a helyzet, mint az előző hétvégén, mert ha igen, a Honda valóban jó irányba halad. Ha pedig japánok motorjának teljesítménye egyre közelít majd a Ferrariéhoz és a Mercedeséhez, az a Red Bull-lal való együttműködést is jelentheti.

 honda-a-gyozelemrol-2018



A McLarennel egyszerűen nem tudott együttműködni a Honda, és ez az eredményeken is meglátszott: együtt elért legjobb helyezésüket a Toro Rossóval már a második versenyhétvégén felülmúlták. 2018-ban úgy tűnik, egy új korszak kezdődhet a Hondának, amit a japánok főnöke, Toyoharu Tanabe is megerősít: „Ez az év már egy másik történet. Nem lehetek teljesen elégedett az eredménnyel, mert volt eddig három kiesésünk, és egy percet kaptunk az első három versenyzőtől.”

A Honda technikai igazgatója igenis mer nagyot álmodni egy ilyen teljesítmény után: „Nem akarunk nagy dolgokat jósolni, mert ez nem így megy a motorsportban, de próbáljuk tartani a fejlődést. Győzelem és elsőnek lenni: erre törekszünk most.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: