DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megdolgozott az egy pontért a Force India

Ausztrália után Bahreinben végre megszerezte első pontját Ocon révén a Force India. A csapatnak ezúttal sem volt egyszerű hétvégéje, de kis öröm lehet, hogy a francia pilóta a 10. helyen végzett.

Nem úgy alakult az év első két versenyhétvégéje a Force India számára, ahogyan eltervezték. 2017-ben még konstansan a három nagycsapat mögött tudott végezni Sergio Perez és Esteban Ocon, 2018-ban azonban változott a helyzet. Egyelőre úgy néz ki, hogy a középmezőny csapatai közül többen is eléjük kerültek.

Otmar Szafnauer büszke lehet Oconra, aki megszerezte a csapat idei első pontját: „Nagyon keményen meg kellett dolgozni azért az egyetlen pontért. Esteban fantasztikus munkát végzett, és utol tudta érni Sainzot az utolsó körökben, nyomást helyezett rá és meg is előzte, ezzel pedig felért az első tízbe.”

„Nem volt sok jelentősége, hogy egy vagy két kiállásos stratégiát folytatunk, de azt hiszem, mindkét autónál jól döntöttünk ezzel kapcsolatban” - magyarázta a bahreini stratégiákat a csapat műveleti igazgatója.

 szafnauer-bahreinrol-2018



Szafnauer Perez nehéz helyzetére is kitért: „Sergio versenyét a Hartley-val való nem kis ütközés befolyásolta, ami az első körben történt, és teljesen ártatlanok voltunk benne. Nagy koccanás történt kettejük között, ami megrongálta Sergio padlólemezét, ezért nem tudott jobb tempót futni.”

„Megpördült, és a mezőny végére került, és a bokszba is korán ki kellett jönnie lassú defekt miatt. Ekkor váltottunk két kiállásos stratégiára. Az, hogy visszahozta az autót a 12. pozícióba, hatalmas erőfeszítéseinek köszönhető” - ismerte el a mexikói remek teljesítményét a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: