DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szirotkin: Kívülről idiótáknak tűntünk

A Williams orosz F1-es pilótája tudja, hogy nagyon rosszul fest a csapat helyzete, szerinte jobb, ha inkább bele sem gondolnak, hogy mennyire, de lát pozitívumokat is.

Bahreinben még a melbourne-i teljesítménynél is gyengébben szerepelt a Williams, a 18-20. helyről rajtolva a 16-17. helyen végzett Lance Stroll és Szergej Szirotkin, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy még a Sauber is pontot szerzett, jelenleg kérdés nélkül utolsók a grove-iak az erősorrendben. Már az első futam után is kiderült, hogy ebben az autóban most ennyi van, a radikális változtatások finoman szólva rosszul sültek el, de most ráadásul még a 2017-es köröknél is lassabb volt az istálló Bahreinben.

"Tudom, hogy idiótáknak tűntünk kívülről" - fogalmazott velősen az újonc Szirotkin az Autosportnak. "Nehéz hétvégénk volt, ez egyértelmű és bár az, hogy találok pozitívumokat is benne, furcsa lehet, de tényleg látok pozitív dolgokat. Részben az, hogy én pilótaként is fejlődtem, tanultam, másrészt csapatként is tanultunk" - magyarázta az orosz.

szirotkin_1



"Igen, tényleg nagyon rossznak tűnik az elért eredmény, valószínűleg még inkább, mint az időmérőn. Jobb, ha bele sem gondolunk. A jó dolog viszont az, hogy többet látunk, kezdjük jobban megérteni a dolgokat. Még ha rosszabb is a helyzet, legalább kezdjük érteni, hogy ez vagy az miért történik" - tette hozzá.

"Ha megnézzük az autót, egyetérthetünk abban, hogy ez egy részletesen és jól megtervezett autó. Mivel mi építettük, még többet tudunk belülről, szóval számunkra hatalmas meglepetés, hogy nem hozzuk azokat a számokat, amiket akartunk, hogy miért nem jönnek az eredmények" - zárta gondolatait a Williams versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: