DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Szívszaggató volt az egész

A Red Bull számára a lehető legrosszabbul alakult a bahreini hétvége: Daniel Ricciardo és Max Verstappen is idejekorán kényszerült feladni a viadalt, pedig a bikák erős pontszerzésben reménykedtek.

Az ausztrál a negyedik helyen, a győzni tudó Sebastian Vettel, Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen trió mögött haladt, amikor a második körben kénytelen volt feladni a futamot. A Red Bull bánhatja az esetet, miután a pénteki szabadedzéseken erős versenytempót mutattak, így még az is benne volt a pakliban, hogy a Mercedes és Ferrari kihívóiként szerepeljenek vasárnap. Az összképet tovább rombolja, hogy holland pilótájuk sem látta meg a kockás zászlót Lewis Hamiltonnal való incidense miatt.

Ricciardo3



Érthető ezek után Ricciardo csalódottsága, akit nagyon megviselt, hogy fel kellett adnia a versenyt. „A nyolcas kanyarba érkezve elvesztettem az összes motorerőt, minden lekapcsolt figyelmeztetés nélkül, és nem tudtam mit tenni” – idézi a pilótát a csapat hivatalos oldala. „Úgy vélem, a motor elektronikájával lehetett valami, talán az akkumulátorhoz köthető, de még nem tudom pontosan. Nyilvánvalóan mindenki a csapatnál nagyon csalódott, mivel tényleg úgy éreztük, hogy jó versenyünk lehet.”

„A hétvége addig nagyon jól alakult számunkra, és tényleg úgy hiszem, hogy a futamunk még jobb lehetett volna. Tudom, hogy csak egy kört teljesítettem, de már láttam, hogy Kimi csúszkál a hátsó gumikon. Úgy éreztem, hogy jó eséllyel harcolhatunk majd, ami még frusztrálóbbá teszi az egészet.”

„Ilyen korán kiesni a versenyből a legrosszabb érzés. Különösen akkor, amikor éjszakai futamról van szó, és egész nap azt a két órát várjuk, és két perc alatt vége. Nagyon feltüzelem magam a vasárnapokra, és most két óra adrenalin maradt bennem, nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Ez a sport, néha szívszaggató és kegyetlen” – zárta csalódottan a gondolatait az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: