DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megműtötték a Ferrari elütött szerelőjét

Jól van a Scuderia bokszszemélyzetének tagja, akiért a vasárnapi nagydíjon egy emberként aggódott az F1 közönsége. Egy bahreini klinikán esett túl törött lábának műtétjén.

A Kimi Raikkönen második bokszkiállása közben a Bahreini Nagydíjon elgázolt Francesco Cigarini átesett műtétjén, melyet kettős lábtörése miatt végeztek el rajta. A Ferrari bokszszemélyzetének olasz tagját szárkapocscsont- és sípcsonttöréssel szállították a riffai BDF kórházba, amely egy katonai egészségügyi intézmény.

Cigarini hétfőn korán reggel már Instagramjára posztolt – amelynek követettsége a vasárnapi baleset után nagyot ugrott –, egy kórházi fotót töltött fel az alábbi képfelirat társaságában: „Az operáció jól sikerült. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az állapotom iránt érdeklődött és aggódott. Csak nagy köszönetet tudok mondani érte. Ölelés.” 

 

Francesco Cigarini (@francesco.cigarini) által megosztott bejegyzés,

A Ferrari 50 ezer eurós pénzbüntetést kapott a veszélyes kiengedés miatt, emellett a csapat vizsgálatot indított, hogy az automata rendszer miért adott zöld utat Raikkönennek, amikor a problémás bal hátsó kerék le sem került az autóról. A finn pilótát a rajongók részéről számos kritika érte, amiért közömbös magatartást tanúsított közvetlenül az eset után, nem foglalkozott a sérült szerelővel.

Később, a Ferrari oldalára felkerült nyilatkozatában már Raikkönen is együttérzéssel beszélt: „Ami társunkkal, Francescóval történt a bokszkiállás során, nagyon balszerencsés. Igazán sajnálom őt, és remélem, hogy hamarosan rendben lesz. Mindig rossz, ha valaki megsérül, de biztos vagyok benne, hogy a legjobb kezek között van. Gyors felépülést kívánok neki” – mondta a sajtóanyag szerint a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: