DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes ballépése miatt követel Hamilton nagyobb fizetést?

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megszellőztette, mi áll Lewis Hamilton elhúzódó szerződéshosszabbítása mögött. Elmondta, a Mercedes megkörnyékezte Vettelt és Verstappent, amit nem kellett volna.

Továbbra sem került aláírás Lewis Hamilton új Mercedes-szerződésére, habár korábban arra lehetett számítani, hogy a négyszeres világbajnok már az Ausztrál Nagydíj előtt hosszabbít. A brit állítólag csillagászati, évi 60 millió dolláros szerződést igényel – 2018-as bérét 50 millióra becsülik.

A rivális Red Bull tanácsadója, Helmut Marko beszélt arról a médiának, tudomása szerint mi áll a háttérben: mielőtt a Mercedes egy évvel hosszabbított volna Valtteri Bottasszal, Toto Wolff megkörnyékezte Sebastian Vettelt és Max Verstappent is, akiket az idei szezonra ültetett volna a finn autójába. Hiba volt: Hamilton erre válaszként strófolta fel saját árát.



„Ez Toto ballépése volt. Megpróbálta Vettelt, aztán Verstappent elcsábítani, de mindketten visszautasították. Ez vezetett ahhoz, hogy Lewis megemelte a tarifáját” – nyilatkozott a Sport Bild lapnak Helmut Marko, aki ugyanúgy osztrák, mint a Mercedest irányító Wolff.

A tanácsadó arról is beszélt, hogy a Red Bull nem szánna olyan összegeket egy sztárpilótára, mint amekkorát Hamilton kapcsán emlegetnek. „Sosem fizetnénk ki ennyi pénzt. Éppen ezért hoztuk létre a juniorcsapatot. Vettelnek, Ricciardónak és Verstappennek adtunk esélyt, ahelyett, hogy óriási összeget fizettünk volna Hamiltonért vagy Alonsóért. A szerződések a versenyzőinkkel csupán 20 oldalasak” – mondta Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: