DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért szenvedett Grosjean az időmérőn

Felemás szombatot zárt a Haas, mivel Kevin Magnussen az első tízben végzett, csapattársa, Romain Grosjean viszont csak a 16. pozícióból vághat neki a futamnak. A francia pilóta értékelte az időmérőt.

Ausztráliához hasonlóan az amerikai alakulat dán versenyzője a Bahreini Nagydíj kvalifikációján is kiválóan szerepelt, és a hetedik legjobb időt futotta. 

Csapattársa, Romain Grosjean viszont a Q2-be sem jutott be: Fernando Alonsóval ezredre azonos időt futottak, de a spanyolok kétszeres világbajnoka előbb érte el az 1:30.530-as köridőt, így ő menetelhetett tovább a kvalifikáció második szakaszába.

grosjean-idomero-2018



A francia pilóta a következővel indokolta a szerényebb teljesítményét: „Nem igazán tudom, mi történt. Nagyon nehéz kivezető köröm volt, hatalmas forgalommal és körülbelül nulla tapadással. Nincs is erről mit többet mondani: egyszerűen nem tapadt az autóm, így nem tudtam jobb időt menni.”

„Meg kell értenünk, mi történt, de attól én még csalódott maradok. Sok változtatást eszközöltünk az autón, és remélem, hogy így jó lesz a versenytempónk vasárnapra” - zárta rövid mondandóját Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: