DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy madár tette tönkre Hartley gyorskörét

Brendon Hartley mozgalmas kvalifikáción van túl: egyrészt sikerült neki eljutnia a Q2-be, ahol alig maradt le a folytatásról, másrészt egy madarat is elgázolt, ami nem tett jót autója első szárnyának.

Az új-zélandi a tegnapi kvalifikáció után arról beszélt, hogy örül az elért eredménynek, és nem gondolta volna, hogy Ausztráliához képest csapatával és motorbeszállítójukkal ekkora fejlődést tudnak elérni.

„Egy kissé deja vu érzésem van Melbourne-ből, ott éppen a Q2-ről maradtam le, Bahreinben pedig a Q3 nem sikerült” – kezdte nyilatkozatát Hartley. „Egyértelműen tettünk egy lépést a helyes irányba, miután péteken még le voltunk maradva a garázs másik végéhez képest. A csapat fejlesztéssel készült ide, ami időben kifejezve sokat jelentett számunkra. Ez egy hihetetlen munka a Toro Rossótól, hogy ekkora aerodinamikai teljesítménnyel rukkolt elő ezen a pályán.”

Hartley3



Az új-zélandi végül a 11. rajtkockából indul, de úgy érzi, ennél több volt benne: „Én csak most kaptam meg először az új csomagot, így egy kicsit hátrányban voltam, de a végén nagyon közel kerültem a Q3-hoz, amivel elégedett kell, hogy legyek, és úgy hiszem, hogy mindenki remek munkát végzett. Sajnos három szett gumit elhasználtam a kvalifikáció első részében, miközben elütöttem egy madarat, és eltörtem az első szárnyam. Nem tudom, hogy van a madár, de az első szárnyam tropára ment. Nagyon közel voltunk, kár azért a kis hibáért, amit elkövettem az utolsó kanyarban” – zárta kissé csalódottan a nyilatkozatát Hartley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: