DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams utolsó helyre esett vissza

Amitől sokan tartottak év elején, úgy fest, be is következik. A nagy múltú istálló az utolsó helyre esett vissza Bahreinben, ami a rangsort illeti. Ami még nagyobb baj, hogy nem is teljesen értik az okát.

Sokan kongatták a vészharangokat már a téli teszteket követően is, amire csak ráerősített az Ausztrál Nagydíjon mutatott teljesítmény, amikor is a pontszerzésre esélytelenül, a mezőny végén körözgetett a két Williams. Stroll végül utolsóelőttiként ért célba, Szirotkin kiesett. Egyelőre a sivatagban sem áll jobban a szénájuk, sőt, a 18. és 20. rajthely nem sok jót sejtet.

„Úgy gondolom, ennél azért kicsit többet remélhettünk. A második próbálkozásom előtt egy bolyban kellett harcolnom a pozíciókért, majd egy Sauber mögött voltam kénytelen megkezdeni a gyors körömet, a gumik és a fékek sem voltak tökéletes állapotban. Szerintem négy-öt tized még maradt bennem emiatt, de nem tudom, mennyivel lennénk ezzel előrébb. Jobbak vagyunk, mint Melbourne-ben, de valami még mindig hiányzik” – nyilatkozta a 18. időt elérő Szergej Szirotkin.

Sajnos a Williams a rangsor végén szerénykedik egyelőre


„Ez egy nagyon nehéz hétvége, nagy csalódás ez a csapatnak, hogy mindkét autó kihullott a Q1-ben. Rengeteg dolog nem működik, nincs rendben az egyensúly, a tapadás és a végsebesség sem. Minden téren javulnunk kell. A tavalyi időmérős köröm négy tizeddel gyorsabb volt, mint a mostani. A versenyen biztosan feljebb zárkózunk, de a jelenlegi csomagunk nem sok mindenre elég” – panaszkodott Lance Stroll, aki az utolsó, azaz a 20. helyen végzett. A kanadai nemrég szólt vissza egykori világbajnok honfitársának, Jacques Villeneuve-nek egy korábbi interjúban elhangzottak miatt, de a pályán egyelőre nem megy a csapatnak.

„Ez nem az a hely, ahonnan szeretnénk a versenyt kezdeni, de számos okból kifolyólag nem voltunk elég gyorsak. Némelyiket értjük, némelyiket egyáltalán nem. Tovább kell dolgoznunk az autón. A verseny nagyon nehéz lesz ezekből a rajtpozíciókból, de így is mindent megteszünk a futamon, meglátjuk mire lesz elég” – kesergett Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója.

Sajnos, valami nagyon félrement a Williamsnél, még a tavalyi visszaesés után sem volt várható ennyire gyenge 2018-as idénykezdet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: