DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A McLaren pilótái a taktikát dicsérik

Ausztrália után Bahreinben is mindkét autóval pontokat szerezett a wokingi alakulat. Alonsót hetedikként, Vandoorne-t pedig nyolcadikként intették le, ami az időmérő után meglepő eredmény lehet.

A szombati kvalifikáció után valószínűleg kevesen hitték, hogy a McLarennek van keresnivalója a vasárnapi futamon. Egy kicsit azonban mégis volt, hiszen kiváló taktikával és előzésekkel kerültek a legjobb tíz közé.

Fernando Alonso - csakúgy, mint a szezonnyitó után - ezúttal is boldogan nyilatkozhatott a leintést követően: „Ismét mindkét autó a pontszerző helyeken. Szép munka ez a csapattól, minden a helyén volt: a bokszkiállás, a stratégia és a megbízhatóság is. A pontokat vasárnap osztják, és azt gondolom, ennyivel elégedettnek kell lennünk, ha azt nézzük, hogyan kezdtük a hétvégét, és milyen teljesítmény nyújtottunk eddig.”

„Nyilván fejlődnünk kell, és előre kell lépnünk: emelni kell a szintünkön, mert ez jelenleg még nem elég. Eddig a vasárnapokon hoztuk az eredményeket, de ennél előrébb kellene lennünk” - magyarázta a jövőbeli célokat a kétszeres világbajnok.

 mclaren-bahreinrol-2018



Alonso csapattársát, Vandoorne-t ráadásul már a rajt is eléggé kilátástalan helyzetbe hozta: „Remek csatát vívtunk: a rajtom után még az utolsó voltam az első kanyarban, és akkor úgy gondoltam, hogy nehéz napom lesz, de ettől függetlenül nagyon élveztem.”

„Nagyszerű stratégiánk volt, sokat előztünk a pályán, ami nagy elégedettséggel töltött el. Tudtuk, hogy a versenytempónk jobb, mint az egykörös, és ismét mindkét autóval a pontszerző helyeken végeztünk. Még van egy kis tennivalónk” - folytatta a nap pozitívumaival a belga.

„Biztos vagyok benne, hogy a fejlődésünk hamarosan az eredményekben is megmutatkozik. Nagy tervek állnak előttünk, és most már világos, hogy vasárnap fel tudjuk venni a kesztyűt a többiekkel” - zárta nyilatkozatát Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: