DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll kiosztotta Villeneuve-öt

Már tavaly óta tudjuk, hogy Lance Stroll és az 1997-es világbajnok nem esznek egymás tenyeréből. Villeneuve legújabb nyilatkozata után immáron a fiatal pilóta is keményen odaszólt.

2017-re vezethető vissza az adok-kapok a két kanadai között. Eleinte sem szívelte honfitársát a ’97-es világbajnok, majd nyilvános interjúkban is igen gyakran vette a szájára negatív tekintetben. A Formula-1 történetének legrosszabb újoncának nevezte az akkor még tizennyolc esztendős fiatalt, amit természetesen a Williams-pilóta nem vett jó néven.

Tavaly többször is oda-vissza szóltak be egymásnak, Villeneuve pedig az idei évben sem marad adós a hajmeresztő jóslatokkal és véleményekkel. Nemrég azt találta mondani, hogy a tesztpilóta, Robert Kubica szándékosan szabotálja a Williams beállításait és fejlesztéseit olyan módon, hogy az a két fiatal titánnak nehezen vezethető autót eredményezzen, a lengyel azonban látványosan jobban mehessen ugyanazzal a versenyautóval.

Stroll hiteltelennek tartja Villeneuve-öt, oda sem figyel rá


Emiatt pedig az istálló egy idő után látni fogja a nagy különbséget és állandó pilótává léptetik elő az egyszeres futamgyőztest. Azóta ezt már Szergej Szirotkin is cáfolta, szerinte Kubica a legkevésbé sem ilyen ember. Stroll viszont visszaszúrt, szerinte Villeneuve már régen elvesztette hitelességét.

„Nem ismerem a történetet, nem olvastam a megjegyzéseit, így érdemben nem is nagyon tudok rájuk reagálni. De ismerjük őt. Tavaly azt mondta, én vagyok a valaha volt legrosszabb F1-es újonc, de amikor visszatekintettem, azt láttam, hogy még dobogóra is álltam” – reagált Lance Stroll.

„Az első sorból is rajtoltam, negyven pontot szereztem, ami csak hárommal kevesebb, mint a száguldó cirkuszban 16 éves rutinnal rendelkező csapattársam által szerzett pontok száma. Úgyhogy meg sem hallgatom, amiket Jacques (Villeneuve) mond, sokkal fontosabbak is vannak nála, nem hiteles” – tette hozzá a fiatal kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: