DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nincs pánik a Force Indiánál

Ausztrália után egyelőre Bahreinben sem tűnik acélosnak a Force India tempója: egyik autójuk sem került be az első két edzésen a legjobb 10 közé, de Ocon szerint nincs hatalmas baj csapatánál.

Egyelőre a szezonnyitót követően most Bahreinben is úgy tűnik, hogy a Force India pilótái még nem találják az autóval a tavaly megszokott tempót. A csapat fejlesztésekkel készült erre a hétvégére is, de a szabadedzéseken nem látszott sok javulás a pilótáktól.

Ennek ellenére Esteban Ocon próbál nyugalomra inteni mindenkit, és azt hangoztatja, hogy nincs nagy baj a csapatnál: „Feltételezem, hogy néhány szurkolónk tart attól, hogy folytatódik a melbourne-i vesszőfutásunk. Hogy ne legyenek félreértések, mindenkinek azt üzenem: nincs pánik a csapaton belül.”

„Valóban hátul vagyunk, és rengeteg tennivalónk van még, ha vissza szeretnénk térni az első öt pozícióért folytatott harcba. Én nem aggódom: minden gyorsan változik az F1-ben, és az autónkban hatalmas lehetőség van a fejlődésre” - magyarázta a francia pilóta nyugalmának fő okát.

 ocon-a-fejlodesrol-2018



Ocon a csapat fejlesztéseibe fekteti bizalmát: „Nagyon sokat tanultunk a vázról Ausztráliában, és még rengeteg alkatrésszel készülünk a továbbiakban, néhány ezekből már itt is rajta lesz az autón. Tavaly is szenvedtünk Melbourne-ben, de utána gyorsan fejlődtünk, a szezon pedig hosszú.”

A francia pilóta szerint már elindultak a javulás útján, ha a szezonnyitóhoz viszonyítjuk a Force India pénteki viselkedését: „Az autónk jobb és gyorsabb, mint az elődje, de a riválisaink még többet fejlődtek, és ez a kulcs a sikerhez. Már a tesztekhez képest is nagyot léptünk előre, mivel most is könnyebb az autót vezetni, mint Ausztráliában. Csak kis problémáink vannak, és most azon vagyunk, hogy minden a helyére kerüljön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: