DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sivár jövőtől kell megmenteni a Williamst

Tárt karokkal várja Frank Williams gárdája, hogy a Liberty Media újratervezze az F1-et. A csapatvezető-helyettes szerint enélkül a középtávú túlélési esélyeik haloványak.

A Bahreini Nagydíj pénteki napján az F1 vezetősége végre a csapatok elé tárta elképzeléseit a száguldó cirkusz jövőjéről. A tervezet a Formula-1 minden részletére kitér, a konkrétumok helyett azonbaninkább általánosabb elképzeléseket vázol le a sportág 2020 utáni életéről. A Williamsnek viszont ettől nem is kellett több, hogy rögtön fényesebbnek lássa a jövőt: Claire Williams csapatvezető-helyettes lelkendezve távozott a pénteki ülésről.

clairewilliams-portre



„Kifejezetten jó érzéseim vannak a mai megbeszélés miatt” – idézte őt az Autosport. „Az új vezetőségtől szerintem mindenki változtatásokra számított – ezeket ma elénk is tárták. Hihetetlen jó nap ez egy olyan csapat számára, mint a miénk. A prezentáció után úgy tértem vissza, hogy ’bonthatnánk egy pezsgőt’. Ha a Liberty és az FOM valóban megtesz mindent, amit elmondott, ha valóban véghezviszik ezeket a terveket, akkor egy biztos jövő áll a Williams előtt.”

A Williams néhány szezonnal ezelőtt kétszer a konstruktőri harmadik helyezést biztosította be magának, ám azóta a jó eredmények szinte teljesen megszűntek, ráadásul a 2019-es szezonra még a főszponzora, a Martini is távozni készül a csapattól. Ezeket figyelembe véve akár kétségesnek is tűnhet a legendás csapat életben maradása, ám Williams szerint erről szó sincs.

„Ez nem azt jelenti, hogy bármi szélén állnánk. Arról van szó, hogy a sport jelenlegi felépítése és a csapatok közötti pénzügyi különbségek miatt a Williams közép- és hosszú távú jövője eléggé sivárnak látszott. A tulajdonosok azonban a bevételek elosztásától kezdve a költségsapkán keresztül mindent pont úgy képzeltek el, ahogy az számunkra kedvező.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: