DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Mérgező” banán is tehetett Sainz émelygéséről

Újabb részletek derültek ki a spanyol F1-es idénynyitón történt rosszullétéről. A pilóta akkor az elromlott itatóra fogta az émelygést, de kiderült, hogy egy banán is szerepet játszott a sztoriban.

Carlos Sainz a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon élt át meglehetősen kellemetlen perceket, verseny közben ugyanis meghibásodott a vízadagolója, ami így megállás nélkül folyatta neki az italt. „Elromlott az itatóm, így folyamatosan jött belőle a víz. Az adagolóban lévő szelep maradt nyitva, ezért folyt ennyire” – számolt be saját maga az eseményekről. Ez a futam első 10-15 körében történt, majd nem sokkal ezután a tv-s közvetítésben is hallhattuk, hogy a pilóta émelygéssel küzd, ami 300 km/h körüli tempóban nem egy mókás érzés. Sainz akkor természetesen az elfogyasztott víz mennyiségének tudta be az émelygést, ám most további részletek is kiderültek a történtekről.

„A verseny előtt ettem egy borzasztóan rossz ízű banánt. Pár harapás volt az egész, amitől valamilyen emésztési problémám lett. Ez és a sok víz összegyűlt a gyomromban, amit alig bírtam megemészteni” – mesélte a spanyol, a

sainz-portrekinek arra is megvolt a magyarázata, hogy miért nem köpte ki egyszerűen a vizet.



„A sisakomban lévő mikrofon elázhatott volna, én pedig elveszítettem volna a kommunikációt a csapattal. Az overallom már tiszta víz volt és rosszul is lettem, ezért egy ponton úgy döntöttem, hogy mégis kiveszem a számból a csövet, aztán lesz, ami lesz. Szóval részben a víz miatt émelyegtem, de az emésztési gondom lehetett fő oka.”

Bár annak nem örül, hogy egy ilyen probléma szólt bele a versenyébe, utólag már Sainz is lazábban gondol vissza a történtekre. „Ilyen mérgezett sz*r banánt még egyszer nem akarok enni” – viccelődött.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: