DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin visszaadná a Williams önbizalmát

Szergej Szirotkin reméli, hogy a Bahreini Nagydíjon mindent elölről kezdhetnek, és megmutathatják, hogy Ausztrália csak egy rosszul sikerült hétvége volt, mert szerinte a Williams ennél többre képes.

Az orosz újonc mindössze négy kört teljesített élete első F1-es futamán, mielőtt fel kellett adnia azt: egy zacskó beragadt Williamsének jobb hátsó fékjébe, és ez okozta annak túlmelegedését. Szirotkin számára már az időmérő sem végződött valami jól, a 19. helyről várta a piros lámpák kialvását, így az ezt követő incidens csak még szörnyűbbé tette a debütáló hétvégéjét. Nem csoda tehát, hogy az orosz nagyon várja a bahreini futamot, ahol már volt szerencséje versenyezni a Formula-2-ben.

szirotkin



„Nagyon kemény hétvége volt Melbourne-ben” – kezdte a visszaemlékezést Szirotkin. „Úgy érzem, hogy kell még egy esély, hogy visszavigyem oda a csapatot, ahol úgy gondoljuk, hogy lennünk kell, és mindent a nulláról kezdhessünk. Megpróbálok mindenkibe egy kis önbizalmat önteni.”

„Elég jól ismerem a pályát, és úgy hiszem, hogy több ponton is igen jól fekszik az autónknak. Nagyon várom már, meglátjuk, hogy mit tudunk csinálni” – összegezte a mondanivalóját az orosz.

Kell is a jó szereplés a grove-i alakulatnak, ugyanis 2013 óta nem kezdte ilyen rosszul a szezont a gárda. Akkor történetének legrosszabb idényét produkálták és Frank Williamsék minden bizonnyal nem szeretnék ezt megismételni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: