DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hartley első pontjaiért küzd majd Bahreinben

Brendon Hartley és Pierre Gasly is abban bízik, hogy korábbi, más szériákban szerzett tapasztalataik hozzásegítik őket a jó szerepléshez és akár első top10-es eredményüket is megszerezhetik.

Hartley immár öt versenyen van túl a legnagyobbak között, de még nem sikerült a pontszerzés az új-zélandi számára. Melbourne-ben egy körös hátrányban ért be az élmenőkhöz képest, mentségére szóljon, hogy még nem versenyzett korábban az ausztrál pályán. Bahrein azonban más tészta, ismerős lehet számára a következő futam helyszíne, ugyanis a hosszútávú-világbajnokság keretében már járt itt. Az új-zélandi tehát joggal reménykedik, hogy ez a tapasztalat segítségére lesz vasárnap a pontszerzésben.

„Bahrein egy olyan pálya, amiről van néhány szép emlékem. Ez volt az a helyszín, ahol megszereztük első világbajnoki címünket 2015-ben Mark Webberrel és Timo Bernharddal a Porsche LMP1-es csapatában. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide. Nem mondanám, hogy a legerősebb pályám a naptárban, de egy olyan, amit nagyon jól ismerek.”

Hartley2



A Toro Rossó-s pilóta, akinek célja sokáig maradni a száguldó cirkuszban, az előző versenye mellett Bahreinről is beszélt: „Nem szereztünk pontokat Melbourne-ben, de sok pozitívum volt a hétvégében. Úgy hiszem, hogy Bahrein jobban fekszik nekünk. A célom ezen a hétvégén az, ami korábban is volt: megszerezni első pontjaim a Formula-1-ben.”

Hartley csapattársa, Pierre Gasly is arra vár, hogy életében először a legjobb tíz között végezzen egy F1-es futamon. Melbourne-ben ő sem járt szerencsével, kénytelen volt feladni a futamot a Honda-motor meghibásodása miatt a 13. körben.

„Ami eszembe jut, amikor Bahreinre gondolok, az a 2015-ös pole-om. Az élről indultam a GP2-ben másodjára, amikor ide jöttünk. Ez az első alkalom, hogy Formula-1-es autóval versenyzem itt, de ez egy olyan pálya, amit kedvelek.”

Mint ismert, a sivatagi futam már sokadik éve villanyfényes, így Gasly számára ez is újabb kihívást jelent, de a francia állítja, már várta a különböző megmérettetéseket. „Általában elég meleg van itt, de a Formula-1-es futamokat este rendezik meg. Ez valami új lesz számomra, ezért majd meglátjuk. Nem a kedvenc pályám, de egy igen menő helyszín.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: