DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az élcsapatok sarkát taposhatja a Renault

Claire Williams szerint óriásit javult a rivális és ezt az enstone-iak F1-es pilótája, Nico Hülkenberg is így látja - bár hozzátette, hogy egy gyári csapatnak ezt is kell tennie, ha vissza akar kerülni az elitbe.

Idén újabb nagy lépést tett előre a gyári Renault, hiszen Melbourne-ben mindkét autó pontot szerzett és az időmérőn is jó tempót diktált a Sainz-Hülkenberg páros - 2016-ban még alig szereztek pontot, 2017-ben már hatodikak lettek, most pedig a negyedik helyet célozzák meg a gyártók között. Az ő javulásuknak természetesen mások isszák meg a levét, többek között az erősen zuhanó Williams istálló.

"Az egyértelmű, hogy a Renault lenyűgöző munkát végzett és szerintem küzdeni fognak, vagy legalábbis taposni fogják az élcsapatok sarkát" - mondta az Autosportnak Claire Williams a grove-iak részéről. "Hatalmasat fejlődtek és egy ekkora fordulat csak kőkemény munkát és óriási teljesítményt jelent ebben a sportban."

renault2018



Ezzel egyetért az enstone-iak német pilótája, Nico Hülkenberg is, aki 2017-ben csatlakozott a csapathoz. "Érezhető a dolog, mert meglátszik a teljesítményen. De gyári csapatról beszélünk és ha vissza akarnak térni az elitbe, akkor azt is kell tenniük, amit most csinálnak. Én is ezt akartam és ezt vártam a csapattól" - magyarázta.

"Csak úgy lehet előrelépni a Formula-1-ben, ha fejlődik valaki, befektet és keményebben dolgozik, mint a többiek, így lehet felzárkózni. Közelebb fogunk kerülni az élcsapatokhoz, a kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt" - tette hozzá a német.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: