DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull szeretné, ha Ricciardo maradna

Dr. Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója örülne, ha Daniel Ricciardo továbbra is az energiaitalosok kötelékében maradna, az ausztrál azonban egyelőre nem döntött 2019-es jövőjét illetően.

Ricciardót már szóba hozták a Mercedesszel és a Ferrarival is, ami a jövő idényt illeti, ennek ellenére Marko nem szeretné, ha pilótájuk tovább állna egyik vagy másik csapat kedvéért. „Jó a viszonyom Daniellel. Nagyon kedveljük őt, és szeretnénk, ha maradna, de nem akármilyen feltételek mellett. Olyan szerződés kell, ami mindkettőnk számára hasznos.”

Ricciardo_1



Ha az ausztrál mégis váltana, abban az esetben a Red Bull Carlos Sainzot léptetné elő a Renault-tól, mivel a Toro Rosso idei két pilótája közül egyik sem áll készen arra, hogy az anyaistállónál versenyezzen. Sőt, amikor tavaly vészhelyzet állt elő a fiókcsapatnál, korábbi juniorjukat, Brendon Hartley-t hívták vissza a hosszútávú-világbajnokságból.

„Jelen pillanatban nincsen egy olyan fiatalunk sem, aki készen állna a Formula-1-re. De mindig tisztában voltunk vele, hogy Brendonnak megvan a sebessége, és ezért végig támogattuk őt” – ismerte el Helmut Marko. Pierre Gaslyval kapcsolatban pedig a következőket jegyezte meg: „2016-ban megnyerte a GP2-t, de hibákat követett el, ezért gondoltuk úgy, hogy nem áll készen az F1-re. Elküldtük őt a Super Formulába, de az első versenye szörnyű volt. Azután megtanulta, hogyan koncentráljon magára és ne másokat hibáztasson, így már benőtt a feje lágya, és elkezdett megbirkózni a problémákkal. Mára Pierre sokkal érettebb személy lett” – zárta dicsérő szavait a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: