DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szirotkin a Kubica-féle szabotázsról

Igen felkavaróra sikerült Jacques Villeneuve egyik nyilatkozata a közelmúltban, amikor annak lehetőségét firtatta, hogy Robert Kubica szándékosan, nehezen vezethetőre állítja a Williamst.

Az 1997-es világbajnok azzal támasztotta alá rendkívül érdekes okfejtését, hogy a lengyel nem akar sokáig harmadik számú pilóta maradni a grove-i istállónál, így elméletileg megtörténhet, hogy a három versenyző közül messze a legtöbb tapasztalattal rendelkező lengyel direkt úgy állítja be a versenyautót és olyan irányba viszi a fejlesztéseket, ami neki kedvez, csapattársai számára viszont nehezen vezethetővé válik az FW41.

Így még inkább kijönne a kontraszt a teljesítmények között és előbb-utóbb az istálló Kubicát ültetné az egyik állandó versenyzői ülésbe. Szergej Szirotkin, a Williams újonc pilótája szerint elméletileg lehetséges lenne ez a lépés, de mivel ismeri a lengyelt, így a legkevésbé sem feltételez róla ilyesmit.

Szirotkin szerint Kubica túl rendes ahhoz, hogy ilyet tegyen


„Tudjuk, hogy az az álma, hogy versenyezhessen az autóval és nem az, hogy harmadik számúként foglalkoztassák. Ezt a tényt egyáltalán nem becsülöm le. Az ő helyzetében én legalábbis ezt tenném” – utalt korábbi nyilatkozatában Villeneuve a szabotálásra.

Szirotkin nem osztja ezt a véleményt. „Technikailag lehetséges és megvalósítható. De ismerem Robertet, nagyon rendes fickó, egyszerűen olyan ember, aki ilyet biztosan nem tenne. Ha valaki azon dolgozik, hogy fejlessze a versenyautót, akkor azt nem kizárólag magának fejleszti. Még ha akarná is, fizikálisan nem lenne egyszerű. A csapat tízszer végiggondol mindent, hogy miért és min változtassanak és hogy ez a teljesítmény növekedésével járhat-e” – nyilatkozta Szergej Szirotkin a Sport FM-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: