DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo elvárja magától a bajnoki címet

A Red Bull pilótája úgy érzi, ha adottak lennének a feltételek a számára, világbajnok lehetne. A 28 éves ausztrál érdekességeket árult el a Mercedesről, és a partnereikhez fűződő viszonyáról is.

Daniel Ricciardo jövője még mindig kérdéses: az enegiaitalos alakulat versenyzője kivár a szerződés aláírásával addig, ameddig lehetséges, mivel 2019-re már bajnokesélyes autót szeretne maga alatt tudni. 

Amikor arról kérdezték, mit érez, megszerezheti-e a későbbiekben a világbajnoki trófeát, a következőt válaszolta: „Igen, lehetséges. Nem szeretem azt a szót, hogy elvárások, de elvárom magamtól (a bajnoki címet). Elhiszem, hogy véghez tudom vinni, és az évek tapasztalatai miatt is úgy érzem, hogy meg tudom csinálni.”

„Ebben a sportban viszont bizonyos eszközök is szükségesek. Remélem, hogy előbb-utóbb megkapom ezeket. Nem azt akarom mondani, hogy elvárom, de ha birtokában leszek a feltételeknek, magam is elhiszem, hogy véghez tudom vinni ezt a munkát” – magyarázta a legfőbb problémákat a Red Bull ötszörös futamgyőztese.

 ricciardo-a-bajnoki-cimrol-2018



Riccardo szerint a Renault nem kivételezik a partnereivel, a legfőbb riválissal viszont más a helyzet (ebben lehet is némi igazság, ha például a Williams mostani szereplését nézzük): „Mi tudjuk, hogy megkapjuk a legfrissebb fejlesztéseket. Úgy gondolom, hogy a Mercedesnek más megállapodásai vannak a partnereivel. Engem biztosítottak arról, hogy nincsen semmilyen záradék a Red Bull és a Renault szerződésében.”

Ha a francia gyártó erős motort kreál, Ricciardót épp a következő dolog bírhatja rá a Red Bull-os maradásra: „Úgy érzem, hogy a Renault bármilyen módon meg szeretné szerezni a bajnoki címet – különös a Mercedes jelenlegi négy éves dominanciája után. Nekik az is jó lenne, ha velünk érnének fel a csúcsra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: