DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hartley hosszú távra tervez a Formula-1-ben

Brendon Hartley nem a megszokott úton érkezett meg az F1-be, de a korábban a Red Bull juniorprogramjában pallérozódó fiatalnak végül sikerült a legnagyobbak között kikötnie.

Öt évvel azután, hogy úgy tűnt, Hartley-nak le kell mondania az F1-es álmáról, a sors úgy alakította a körülményeket, hogy az új-zélandi pilóta bemutatkozhatott a legnagyobbak között. Tavaly a hosszútávú világbajnokságban sikerült diadalt aratnia, miközben Carlos Sainz cseréjét követően a Formula-1-ben is lehetőséget kapott az utolsó négy futamra, majd a Toro Rosso bejelentette, hogy 2018-ban teljes idényére szerződteti a pilótát.

hartley



Hartley ugyan még mindig a tanulóévét tölti az F1-ben, de arra törekszik, hogy képességeihez mérten a lehető legjobban teljesítsen, és hosszú távra biztosítsa jövőjét a száguldó cirkusz mezőnyében.

„Már gondolkodtam rajta. Álom volt számomra, hogy részt vettem a debütáló nagydíjamon, és azután az, hogy teljes idényre állást kaptam, de sikerült gyorsan elfogadnom ezt a tényt. Oké, a Formula-1-ben vagyok, hogyan hozhatom ki belőle a legtöbbet? Hogyan hozok jó döntéseket, és dolgozom elég keményen ahhoz, hogy fejlődjek, és bizonyítsam másoknak, hogy érdemes vagyok arra, hogy itt legyek?”

Mint egy értelmes és racionális ember, Hartley a versenyről-versenyre történő megközelítést választotta a célok kitűzésében, és hogy a legtöbbet hozza ki a Toro Rossó-s lehetőségből.

„Egyszerre egy lépést, könnyebb, ha egy versenyre koncentrálok, de már sokkal felkészültebbnek érzem magam, mint tavaly, és készen állok a Toro Rosso és a Honda kínálta kihívásokra. Noha nem a megszokott úton jutottam el a Formula-1-be, de remélem, bebizonyíthatom, hogy így volt a jó, és ez működött nekem” – zárta a gondolatait az új-zélandi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: